Direct door naar content
Alessandro kon op de handbike weer zweten afbeelding nieuwsbericht

Alessandro kon op de handbike weer zweten

03 september 2019

Komende zaterdag organiseert revalidatiecentrum Reade voor de vijfde keer de Vondelgames: een sportevenement in het Amsterdamse Vondelpark voor iedereen met een beperking die op wielen kan rijden. Voor deelnemer Allessandro Bistolfi (58) is het extra bijzonder, want vorig jaar herontdekte hij in het Vondelpark het sporten weer.  

Alessandro heeft vroeger veel aan sport gedaan: hij was rugbyspeler en ski-instructeur. Door een ernstig ongeluk in 1986 ging dat niet meer, vertelt hij. “Ik ben mank aan mijn linkerbeen. Ik kan mijn knie en mijn enkel niet buigen. Daardoor kan ik niet op een gewone fiets rijden.” 

Fijn gevoel
Vorig jaar kreeg hij bij revalidatiecentrum Reade het advies om eens de handbike te proberen. De eerste keer vond hij gelijk bijzonder. “Het was een heel fijn gevoel dat ik weer kon sporten. Ik kon weer zweten. Voor mij was dat weer een heel lekker gevoel. Ik vind het heel erg fijn dat ik het sporten zo weer heb kunnen herontdekken.” Hij werd toen ook gelijk gevraagd of hij mee wilde doen aan de Handbike Battle, waarbij hij met een handbike een berg in Oostenrijk op reed. “Het was heel erg zwaar: vier uur berg op rijden, maar het was wel heel erg bijzonder. Zeker omdat we met Reade de derde plek behaalden”, zegt Alessandro trots. 

Vaker trainen
Na de Handbike Battle kreeg hij het plan om vaker te gaan handbiken. “Ik heb geen auto dus als ik vervoer kan vinden wil ik ook competities gaan doen in Nederland . Daar ben ik mee bezig om dat te gaan regelen.” De laatste weken heeft hij niet veel getraind, want hij merkt dat na een lange werkdag lastig is energie te vinden om nog te gaan trainen. “Vanochtend ben ik toevallig om vijf uur ’s ochtends op gestaan om te gaan trainen. Ik ga proberen dat elke dag te doen, want ik wil zo graag competities gaan doen!”

Zaterdag gaat hij vooral genieten van het mooie rondje door het Vondelpark, want dat kent hij al goed. “Dat is zeker bekend terrein voor mij, want vanuit Reade deed ik mijn eerste rondjes op de handbike in het Vondelpark.” 

Wil je net als Alessandro de handbike uitproberen om te kijken of dat wat voor jou kan zijn? Met Uniek Sporten Uitleenw kun je in verschillende regio’s in Nederland materialen voor aangepast sporten lenen om te kijken of die sport bij jou past. Benieuwd of jouw regio daar ook bij zit? Ga dan naar de pagina van Uniek Sporten Uitleen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: