Direct door naar content
Man verliest handen en benen door likje van puppy afbeelding nieuwsbericht

Man verliest handen en benen door likje van puppy

31 oktober 2019

Vorig jaar moesten de handen en benen van Greg Manteufel uit Amerika plotseling worden afgezet. Door een bacterie in hondenspeeksel had hij een levensgevaarlijke infectie opgelopen. Wetenschappers hebben inmiddels uitgevonden dat hij de ziekte opliep door een likje van zijn pitbull Ellie.

Greg had een dusdanige bloedvergiftiging opgelopen, waardoor zijn bloeddruk daalde en zijn organen begonnen te falen. De oorzaak bleek de bacterie Capnocytophaga canimorsus, die voorkomt in het speeksel van honden. Vaak is de bacterie ongevaarlijk. 

Genetische oorzaak
Onderzoekers aan Harvard Medical School hebben nu ontdekt dat de oorzaak waarschijnlijk genetisch is. Volgens de wetenschappers hebben alle mensen die ziek werden na contact met de bacterie één ding gemeen: een gen dat verband houdt met hun immuunsysteem werkt net even anders dan bij de meest andere mensen.  

Verder onderzoek
Dat maakt hen kwetsbaar bij contact met Capnocytophaga canimorsus.  Verder onderzoek moet uitwijzen welke andere risicofactoren bijdragen aan de heftige reactie op de bacterie die bij Manteufel optrad.  

Protheses
Na twintig operaties gaat het met Greg nu een stuk beter. Hij heeft protheses voor zijn handen en benen. Verder doet hij mee aan het wetenschappelijke onderzoek naar de ziekte, in de hoop dat toekomstige slachtoffers sneller kunnen worden geholpen. 

Bron: AD 

Foto: FOX NEWS

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: