Direct door naar content
Sporter aan het woord! ‘Sporten bij Vitality Sports is heel goed voor mijn zelfvertrouwen.’ afbeelding nieuwsbericht

Sporter aan het woord! ‘Sporten bij Vitality Sports is heel goed voor mijn zelfvertrouwen.’

19 november 2019

Marloes (26) sport nu bijna een jaar bij Vitality Sports en zij was in eerste instantie begonnen om wat fitter te worden. “Het helpt daarnaast ook voor mijn ADHD, om mijn hoofd leeg te maken. Mijn concentratie wordt beter en in mijn hoofd blijf ik langer rustig.”

Overdag gaat Marloes naar dagbesteding op een groot landgoed en ze heeft het daar ontzettend naar haar zin. “We hebben een moestuin en we onderhouden het landgoed. We hakken hout en soms gaan we ook bomen zagen, omdat deze dood zijn. Ook maken we schilderijen met natuurlijke materialen,” vertelt Marloes enthousiast.

Bij Vitality Sports heeft ze samen met haar medebewoners  haar draai gevonden. “Sinds vorig jaar sporten we hier en in het begin was het wennen. Ik werd zenuwachtig, omdat de trainers goed op je letten.” Inmiddels is dit helemaal anders en ervaart ze de begeleiding juist als ontzettend prettig. “De trainers bieden structuur met een warming-up. Het eerste deel van de training is door hen voorbereid met telkens een duidelijke uitleg. Daarna hebben we nog een half uur waarin we onze eigen weg gaan. Dan train ik vaak mijn buikspieren en mijn armen.” Ook dan is er goede begeleiding. “Zij kijken goed wat je aankan en dagen iedereen uit op hun eigen niveau. Het is ook leuk dat ze met ons meedoen!”

De groep is voor Marloes een stok achter de deur, want ook zij heeft niet altijd zin. De groep zorgt dat iedereen mee naar de sportschool gaat. Uiteindelijk is ze blij dat ze toch gegaan is. “Ik krijg van sporten een tevreden gevoel, mijn concentratie wordt beter en in mijn hoofd blijf ik langer rustig.” Mochten mensen nog twijfelen of ze wel of niet willen sporten, heeft zij een welgemeend advies. “Ik zou zeggen: gewoon doen! Ik wist ook niet of het wat voor mij was. Ik vind nieuwe situaties en nieuwe mensen leren kennen best spannend, maar als je eenmaal gaat dan ben je zo blij. Je leert het hier stap voor stap en op je eigen tempo. Het is dus heel goed voor mijn zelfvertrouwen.”

De groep sport iedere woensdag van 17.00 - 18.00 uur bij Vitality Sports (Het Holland 35, 6921 GX Duiven). Ben je nieuwsgierig? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Vitality Sports om kennis te maken.

Sportgroep voor jongeren
Er is ook een sportgroep gestart voor jongeren van 12-16 jaar met een (lichte) beperking bij Vitality Sports. Van 16.00 - 17.00 uur, onder begeleiding van ervaring trainers en in een ontspannen sfeer. Interesse? Neem dan contact op.

Meer verhalen over Vitality Sports:
Bij Vitality Sports ben je jezelf, niet je beperking!
Sporter aan het woord! ‘Ik voel mij gezien bij Vitality Sports.’
Sporter aan het woord! Wim had totaal niets met sport, nu sport hij twee keer per week bij Vitality Sports!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: