Direct door naar content
De helden van de WK Para Atletiek in beeld afbeelding nieuwsbericht

De helden van de WK Para Atletiek in beeld

14 november 2019

In Dubai werd afgelopen week de WK Para Atletiek gehouden. De Nederlandse atleten deden het supergoed dit toernooi met maar liefst twee wereldtitels en nog eens vier medailles! Behalve die gouden, zilveren en bronzen plakken leverde het WK ook veel mooie plaatjes op. Kijk maar naar de beelden die fotograaf Hélène Wiesenbaan maakte van de oranje helden!

Goud voor Ranki!
Verspringer Ranki Oberoi behaalde op dag 7 de wereldtitel in de categorie T20. Hij sprong over een afstand van 7.93 meter. Zelfs de wereldrecordhouder kon daar niet overheen. Ranki was natuurlijk dolblij met zijn gouden medaille: “Een droom die uitkomt. Ik was al twee weken in goede vorm, ben heel blij dat dit gelukt is. Ik ben wereldkampioen...., wauw.” Die blijdschap zag er zo uit: 

Ranki

Zilver voor Marlène 
Marlène van Gansewinkel en Fleur Jong kwamen ook in actie op het onderdeel verspringen. Het was tot het laatst een spannende strijd, waarbij Marlène het zilver pakte met deze sprong:

Marlene

Duimpje omhoog
Marlène had natuurlijk op goud gehoopt, maar ze was uiteindelijk toch ook heel blij met het zilver. Haar coach Guido Bonsen feliciteerde haar met een duimpje omhoog. En dat doen wij ook: duimpje omhoog voor Marlène!

Duimpje omhoog

Fleur vliegt!
Fleur Jong eindigde net naast het podium op de vierde plek. Evengoed was dat natuurlijk een mooie prestatie en dat leverde ook weer deze gave plaat op van haar waar je haar ziet vliegen:

Fleur

Over Fleur Jong kun je trouwens meer lezen in dit artikel

Record voor Noëlle
Bij het speerwerpen zette Noëlle Roorda een mooie prestatie neer. Met haar eerste worp kwam haar speer direct al op 37 meter. Dat voelde gelijk goed, omdat ze een periode van ziekte achter zich had. Dat ze daarna nog een persoonlijk record van 39.36 meter wierp en daarmee vijfde werd vond ze daarom ook helemaal fantastisch. Noëlle

Benieuwd naar het verhaal van Noëlle? Lees dan dit interview wat we met haar hielden voor het WK. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: