Direct door naar content
Blijf in beweging met de oefeningen van Aziz afbeelding nieuwsbericht

Blijf in beweging met de oefeningen van Aziz

02 april 2020

Juist nu je veel meer thuis moet blijven is het belangrijk dat je in beweging blijft. In de Uniek Sporten regio Stedendriehoek heeft Aziz Maskoul van Waytofit uit Lochem daarom een leuk filmpje opgenomen met oefeningen op ieders niveau. Doe je mee?

In de video geeft Aziz in totaal zeven oefeningen die specifiek voor sporters met een beperking geschikt. Omdat geen beperking hetzelfde is heeft hij ook aan allerlei alternatieven gedacht. 

Opstaan of knieën optrekken
De eerste oefening is bijvoorbeeld tien keer opstaan, maar als dat niet lukt kun je ook je knieën optrekken. Of je strekt je benen tien keer links en tien keer rechts. Als je kunt staan heeft Aziz een mooie oefening: opdrukken tegen de muur. Lukt dat niet dan kun je bijvoorbeeld vanuit je rolstoel ook jezelf voor een tafel wegduwen. 

Aziz pakt bij een derde oefening een gewicht erbij en geeft daarbij de tip dat iedereen wel iets met gewicht in huis heeft: “Een flesje water, een zak aardappellen. Het maakt niet uit, want het gewicht mag je zelf bepalen.” Ook dat kun je heel goed zittend in je rolstoel, laat hij zien. Bekijk hier zijn oefeningen en ga gelijk aan de slag!

 

De eerste video uit de Stedendriehoek van een sportaanbieder is binnen. Check onderstaande video met allerlei oefeningen van Way to fit uit Lochem en doe lekker mee, blijf in beweging! Wij zorgen ook dat deze video bij de zorgcentra in de buurt komen. Heb jij als sportaanbieder ook zo'n filmpje? Neem contact op met de buurtsportcoach van jouw gemeente.

Posted by Uniek Sporten Gelderland on Sunday, March 22, 2020

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: