Direct door naar content
Gijs doet wc-rol challenge met prothese afbeelding nieuwsbericht

Gijs doet wc-rol challenge met prothese

01 april 2020

Gijs Smits uit het Brabantse Beek en Donk is fanatiek roeier, maar omdat zijn sport nu ook even stilligt heeft hij een alternatieve activiteit bedacht in de tuin. Hij doet namelijk op een creatieve manier mee aan de wc-rol Challenge waarbij hij zijn sportprotheses ook nog eens kan gebruiken. 

Gijs heeft een dubbele beperking: hij heeft een beenprothese en is zeer slechtziend. Dat weerhoudt hem niet om actief te roeien. Hij heeft daarvoor een aangepaste prothese, maar verder doet hij gewoon met iedereen mee, vertelde hij vorig jaar al aan ons. “Ik voel mezelf minder beperkt, zeker als ik in een tweetje, een tweepersoons boot, of in een vier roei. Ik zit dan eigenlijk altijd op slag en hoef me niet te concentreren op mijn zicht, maar alleen op mijn techniek en kracht.” Lees hier het hele interview met Gijs. 

WC-rollen wegslaan
Zijn protheses hoeft hij nu niet te laten staan, want hij heeft een eigen wc-rol Honkbal Challenge bedacht. Eén been staat met de voet op de grond met daarop een stapeltje wc-rollen. Het andere been gebruikt hij als slaghout om de rollen weg te slaan. Kijk hier maar hoe hij dat doet: 

 

Gijs uit Beek en Donk heeft ook een gave challenge! 💪 Roeien ligt op dit moment stil, maar dat betekend niet dat Gijs zijn protheses laat staan...Gijs gebruikt de prothese voor de wcrol-honkbal-challenge. Gijs is een roei talent, ondanks zijn dubbele handicap (beenprothese en zeer slechtziend). Hij vindt het vooral zo leuk, omdat hij met zijn aangepaste prothese gewoon met mensen zonder beperking kan meeroeien. 🚣‍♂ Heb jij ook gave filmpjes...laat het ons weten! Uniek Sporten de Peel Uniek Sporten Uniek Sporten Brabant Mooi Laarbeek Gemeente Laarbeek KansPlus Gemert ORO Nieuwe Werf Oro Omroep Kontakt Dagbesteding Gasterij Buitengewoon Smakelijk Lifestyle Center Laarbeek Sparta'25 G Voetbal Tennisvereniging Het Slotje BC Lieshout

Posted by Laarbeek actief on Thursday, March 26, 2020

 

Heb jij ook een creatieve wc-rol challenge of andere beweegtip? Deel het met ons!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: