Direct door naar content
Een pittige workout met Robin van Damme afbeelding nieuwsbericht

Een pittige workout met Robin van Damme

29 mei 2020

Ben jij niet bang om een beetje te zweten en heb je zin in een paar leuke oefeningen? Dan moet je nu zeker even op je matje klaar gaan zitten voor het circuitje van zitvolleyballer Robin van Damme. “Helaas voor jullie ben ik ook personal trainer dus we gaan er even een pittige workout van maken”, zegt hij aan het begin van zijn video. 

In zijn video zie je Robin zoals hij ook op straat loopt, want in een eerder interview met ons zei hij al dat hij totaal schaamte voelt voor zijn prothesebeen. “Vroeger durfde ik niet in een korte broek over straat. Nu loop ik vol trots met een stoer en sportief carbon been. Ik zie het niet eens meer dat mensen naar mij been kijken.” 

Creatief met een pak melk

Robin neemt ons mee naar zijn eigen thuisgym vol met gewichten en zware ballen. Bij de warming-up laat hij zien dat je ook zonder die materialen goed aan de slag kunt. Met een pak melk kun je bijvoorbeeld ook zijn serie van vijftig keer het gewicht tussen je benen laten gaan en vervolgens doe je nog vijftig keer de ‘Russian Twist’: beweeg het gewicht steeds van je ene naar je andere zijkant. 

Mountain Climber Circuit

Dan komt het echte werk van de personal trainer: het Mountain Climber Circuit! Dat circuitje bestaat uit meerdere oefeningen waarbij de belangrijkste de mountain climber is. Bij die oefening maak je rennende bewegingen terwijl je op je handen rust. Dat ziet er makkelijk uit, maar dat is vermoeiender dan je denkt. Eén geruststelling: trainer Robin wordt er zelf gelukkig ook wel een beetje moe van. Doe je mee?

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: