Direct door naar content
Pimp je rolstoel met deze kleurige ontwerpen afbeelding nieuwsbericht

Pimp je rolstoel met deze kleurige ontwerpen

25 juni 2020

Vind jij dat jouw rolstoel wel wat kleur kan gebruiken? Dan zijn de vrolijke ontwerpen van de zusjes Ailbhe en Izzy Keane een goed voorbeeld van hoe je jouw ride even flink kunt pimpen. Het motto van hun bedrijfje Izzy Wheels is niet voor niets: ‘If you can’t stand, stand out’ oftewel: als je niet kunt opstaan, val dan op!

Izzy Wheels was een idee van Ailbhe (dat spreek je uit als ‘Alva’) om haar zusje te helpen. Izzy heeft namelijk Spina Bifida en is verlamd vanaf haar middel. Haar rolstoel was altijd haar symbool van vrijheid omdat ze daar overal mee naar toe kan. Tegelijkertijd pastte die rolstoel niet echt bij haar omdat het ontwerp niet haar optimistische persoonlijkheid weergeeft. Met haar eindproject voor haar studie aan het Ierse National College of Art and Design besloot Ailbhe daar iets op te bedenken in de vorm van rolstoelcovers. 

Match je outfit bij je rolstoel
Omdat die kleurige designs bij Izzy al zo’n enorme boost aan haar zelfvertrouwen gaf, besloten de zusjes samen door te gaan om meer ontwerpen te bedenken. Met het bedrijfje wat ze samen hebben opgezet, zijn ze ook samenwerkingen aangegaan met ontwerpers uit de hele wereld! Ailbhe heeft ook een duidelijke missie met Izzy Wheels: “We willen de wereld laten zien dat rolstoelen zo veel meer kunnen zijn dan een medisch apparaat. Ze kunnen ook echt een manier zijn om jezelf artistiek te uiten.” Daar is Izzy het natuurlijk helemaal mee eens. “Als je stijlvolle wielen op je rolstoel hebt die ook nog eens bij je outfit passen of bij jouw interesses passen dan laat je de rolstoel zien en dat kan weer het begin van een gesprek zijn.” 

Kijk hier naar een voorbeeld van Izzy Wheels:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Izzy Wheels (@izzywheels) on

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: