Direct door naar content
Tony (5) haalt op protheses miljoen op afbeelding nieuwsbericht

Tony (5) haalt op protheses miljoen op

01 juli 2020

Tony Hudell is pas vijf jaar oud, maar zijn geldinzamelingsactie voor het kinderziekenhuis dat zijn leven redde kun je gerust een volwassen daad noemen. Met een sponsorloop van tien kilometer haalde hij meer dan een miljoen pond op! 

De kleine Tony heeft al veel meegemaakt in zijn jonge leven. Als baby kwam hij in het Evelina Hospital in Londen terecht doordat zijn ouders hem zwaar hadden mishandeld. In het ziekenhuis moesten zijn beide benen worden geamputeerd en kreeg hij twee protheses aangemeten. Nu hij vijf jaar oud is wilde hij iets terug doen aan het ziekenhuis dat hem zo goed had geholpen. 

Sponsorloop
Hij kwam op het idee om een sponsorloop te doen door ‘Captain Tom’. Deze oud-militair zamelde geld in voor de de Britse gezondheidszorg door met zijn looprek rondjes te wandelen. “Dat kan ik ook”, had Tony gezegd tegen zijn adoptiemoeder Paula. 

Elke dag een stukje
Zo begon hij met zijn actie door elke dag een stukje op zijn krukken en protheses te wandelen. “We begonnen een uitdaging waarbij we in juni elke dag met hem gingen lopen”, zegt Paula. Het doel was eerst om 500 pond in te zamelen voor het ziekenhuis, maar doordat Tony elke dag weer wilde lopen bleef dat sponsorbedrag maar stijgen. Inmiddels heeft hij daardoor verspreid over negentien dagen tien kilometer gelopen. 

Beter lopen
Tony is in Groot-Brittannië een bekendheid geworden door zijn actie. Op een groot billboard op een plein in Londen was Tony zelfs te zien om hem aan te moedigen. Zijn moeder ziet ook een ander groot voordeel van de wandelactie. “Tony kan nu een stuk beter lopen. Hij is snel en zelfverzekerd geworden. Dat is ongelofelijk want drieënhalve week geleden kon hij amper een paar stappen zetten.” 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: