Direct door naar content
Even niet alleen door online theaterles afbeelding nieuwsbericht

Even niet alleen door online theaterles

08 juli 2020

Wat heb jij de afgelopen tijd gedaan toen je vooral binnen moest blijven? Als je met een beperking in een woongroep of ander huis zit dan ben je door de coronamaatregelen veel aan huis gebonden. Daardoor zie je ook vooral dezelfde mensen. Laten we eerlijk zijn: dat kan natuurlijk best saai zijn. In Gaanderen bedachten ze daar iets moois op: online theaterlessen. 

Theaterfabriek Gekko uit Gaanderen in De Achterhoek verzorgde de afgelopen maand een theater workshop voor jongeren met een beperking. Vanaf haar zolderkamer in Dinxperlo begeleidde Jolijn Tuenter de jongeren aan een sprookje. Zij ziet dat het voor de jongeren voor een mooie afleiding zorgt. “Ze hebben weer een invulling van de dag. Ze zitten vaak met dezelfde mensen op een groep op de dagbesteding of de plek waar ze wonen. Dit is dus een van de weinige contactmomenten die ze hebben”, vertelt ze aan Omroep Gelderland. 

Op elkaars lip
Gert-Jan is het helemaal met Jolijn eens. Door corona kan hij niet naar de dagbesteding en moet hij vooral thuis blijven. Zijn begeleiders verzinnen van alles om het iedereen naar de zin te maken, maar toch zou hij het liefste weer zijn normale werkzaamheden weer op pakken. De theater workshop is daarom voor hem een mooie afleiding. “Je kan zo even de dagelijkse dingen vergeten, want je zit toch een beetje op elkaars lip.”

Film maken
Met de workshops wordt ook naar een eindproduct gewerkt, want de jongeren maken van hun sprookjesverhaal een film die na de zomer vertoond zal worden. “We willen ergens naar toe werken, zodat we ook terug kunnen kijken op een eindproduct waar we trots op zijn”, zegt Jolijn. 

Bron: Omroep Gelderland. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: