Direct door naar content
"First Dates" restaurant voor mensen met beperking afbeelding nieuwsbericht

"First Dates" restaurant voor mensen met beperking

12 augustus 2020

Jeroen van den Bosch (25) heeft het Syndroom van Down en heeft eigenlijk alles voor elkaar: hij heeft een leuke baan, hij gaat graag uit en hij voetbalt. Toch mist hij iets: een leuke vriendin. Samen met zijn zus en zijn moeder opent hij daarom geïnspireerd op het tv-programma ‘First Dates’ het tijdelijke Uniek & Romantiek-restaurant. Met speeddates daar hoopt hij daar zelf een relatie te vinden en wil hij gelijk anderen met een beperking helpen. 

Jeroen is een echte fan van het datingprogramma ‘First Dates’. Het leek hem leuk om zoiets ook een keer zelf te doen, zeker omdat hij al een tijdje op zoek is naar een leuke vriendin. Zijn moeder Franca en zus Steffie kwamen toen op het idee om zelf een speeddate restaurant te openen in de buurt.

Tijdelijk date restaurant
De locatie hadden ze snel gevonden: het hoofdkantoor van Brownies & Downies in Veghel waar Jeroen werkt. Tien jaar geleden was hij de eerste medewerker van de bekende lunchroomketen en nu werkt Jeroen daar als assistent office Manager, vertelt zijn moeder aan het Eindhovens Dagblad. In dat kantoor is ook de Brownies & Downies Academie gevestigd, waar nieuwe medewerkers worden opgeleid. “Dat ziet eruit als een restaurant, maar is niet open voor het publiek. Toen ik het voor het eerst zag, dacht ik meteen: een ideale ruimte voor de dates”, zegt Franca. 

Koppelen met vragenlijst
Tijdens twee avonden wordt die locatie omgedoopt tot het ‘Uniek & Romantiek’ restaurant voor speeddates. Tijdens een etentje krijgen de dates, die op basis van een vragenlijst aan elkaar worden gekoppeld, de kans elkaar beter te leren kennen. Franca en Steffie zorgen ter plekke dat de date lekker loopt als daar hulp bij nodig is. Als er een klik is zorgen zij ervoor dat de twee met elkaar in contact komen. Is het toch geen match? Dan zorgen ze dat het afscheid niet ongemakkelijk is. 

Media-aandacht 
Het Uniek & Romantiek restaurant zal in het begin vooral mensen uit de regio Veghel koppelen, maar bij veel enthousiasme willen ze misschien ook naar andere locaties gaan kijken. Aan de media-aandacht zal dat niet liggen. Jeroen was met zijn moeder en zus al te zien bij Omroep Brabant, Editie NL en te horen op NPO Radio. Hij greep bij Editie NL alvast de kans om zijn droomvrouw die hij bij de speeddate hoopt te ontmoeten te omschrijven:"Of ze blond of bruin haar heeft maakt me niet uit. Maar ze moet wel van uitgaan houden en goed kunnen praten. En het liefst een beetje zorgzaam zijn."

Ga voor meer info naar de facebookpagina van Uniek & Romantiek of Puurisperfect.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: