Direct door naar content
Golf met beperking kan op steeds meer banen afbeelding nieuwsbericht

Golf met beperking kan op steeds meer banen

09 oktober 2020

Wist jij dat golf een hele geschikte sport is om te doen met allerlei beperkingen? Het is een ideale sport als je van buiten zijn, natuur, rust en concentratie houdt. Het mooie is dat golf op steeds meer plekken in Nederland mogelijk wordt gemaakt voor jou. 

In het Noorden van Nederland wil Golfclub Semslanden uit Gasseltenijveen de eerste club zijn waar je ook terecht kunt als je een lichamelijke beperking hebt. "Binnen onze vereniging zijn enkele enthousiaste mensen al een tijdje bezig met het stimuleren van het golfspel voor mensen met een beperking", vertelt voorzitter Jan Roukema in Het Streekblad. 

Paragolfer
De vereniging is nu bezig om geld in te zamelen voor een paragolfer. Dit is een elektrische golfkar die het mogelijk maakt om te golfen met een dwarslaesie. Wat zo mooi is zo’n kar is dat je niet alleen kunt zitten, maar dat je ook in staande positie kan worden gebracht. Daardoor kun je echt meedoen op de golfbaan. Wil je dat ook eens proberen? Kijk dan in de sportzoeker voor een golfclub bij jou in de buurt

In deze video zie je wat het de paragolfer Monique Kalkman aan vrijheid geeft: 

Golf met autisme
Behalve voor lichamelijke beperkingen is golf ook een hele leuke sport als je ADHD, autisme of een verstandelijke beperking hebt. Op de golfbaan heb je namelijk veel minder prikkels dan bijvoorbeeld op een voetbalveld. Je bent lekker buiten in de natuur en je hebt alleen maar gras en bomen om je heen. Daardoor kun jij je goed concentreren op het golfballetje en de hole. Speciaal voor jou worden al bij verschillende golfclubs in Nederland golftrainingen georganiseerd in kleine groepjes. 

Wil je meer weten over golf met een beperking of waar je deze sport kunt beoefenen? Klik hier.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: