Direct door naar content
Aaron laat met marathon zien wat hij wél kan afbeelding nieuwsbericht

Aaron laat met marathon zien wat hij wél kan

16 oktober 2020

Aaron Plummer (19) heeft Cerebrale Parese (CP), maar dat heeft hem nog nooit ergens bij tegengehouden. Zijn motto is daarom ook: “Laat je niet door iemand zeggen dat je iets niet kunt, bewijs het tegendeel en bereik zo je dromen.” Een van die dromen was om de Marathon van Londen te lopen. Hij liep deze virtuele wedstrijd om te laten zien wat je met een beperking zoals die van hem kunt bereiken. “Ik ben trots op mijn beperking!” 

Door corona werd de marathon van Londen een virtueel hardloopevenement, maar ook dat maakte voor Aaron niet uit. Hij liep de 42 kilometer gewoon op een parcours bij hem in de buurt. Dat deed hij als onderdeel van een team van Mencap, een organisatie die jongeren met een leerachterstand op weg helpt in de maatschappij. Aaron is door Mencap ook heel erg goed geholpen en daarom wilde hij graag iets terugdoen. 

Droombaan
Door een werkervaringstraject waar Mencap bij hielp vond hij namelijk zijn huidige droombaan in een hotel. Dat betekent heel veel voor hem, vertelt hij in een artikel op The Independent. “Het betekent dat ik op mijn eigen benen kan staan, dat ik geld op zij kan zetten en dat ik de sleur kan doorbreken. Ik ben nu net als ieder ander. Ik ben er ook heel erg trots op wat ik heb bereikt.” Aaron werd zelfs al een keer werknemer van de maand bij het hotel. 

Sociaal gebeuren
Aaron heeft ook altijd al veel gesport. Zo deed hij aan voetbal, wielrennen en zwemmen. Toen hij op het idee kwam om een marathon te gaan lopen sloot hij zich aan bij een hardloopclub. “Dat is een heel sociaal gebeuren en het stelt mij in staat om te mengen met mensen. Als het moeilijk wordt in een training dan moedigen we elkaar aan.” 

De wereld wat laten zien
Met zijn deelname aan de marathon stelde hij zich als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor Mencap. “Want ik zou niet weten waar ik zonder hen zou zijn! Zij zijn al zo lang een onderdeel van mijn leven. Ik wil vooral ook de hele wereld laten zien wat mensen met een leerachterstand zoals ik kunnen bereiken.” Met de finish van de marathon haalde hij al meer dan 30.000 pond op! 

En hij was toch ook wel echt moe toen hij klaar was:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: