Direct door naar content
Rene gaat voor tweede Special Media Award afbeelding nieuwsbericht

Rene gaat voor tweede Special Media Award

27 oktober 2020

Op YouTube, Instagram, TikTok en andere social kanalen kun je steeds meer leuke vloggers met een verstandelijke beperking vinden. Zij delen in hun video’s wat ze meemaken, doen interviews of praten over hun hobby of sport. Sinds vorig jaar kunnen deze online sterren ook strijden om de Special Media Awards in verschillende categorieën. Rene Brul (24) uit Apeldoorn won vorig jaar in de categorie beste YouTuber en hij hoopt dit jaar met zijn gamevideo’s wederom die prijs in de wacht te slepen. 

Je kan Rene op YouTube vinden op het kanaal ‘RJ Omega’, waar hij gamevideo’s deelt. Hij heeft een duidelijke voorkeur voor de Nintendo. Voor hem is Donkey Kong nog altijd zijn favoriete game. Met zijn commentaar bij het gamen weet hij steeds meer gameliefhebbers te bereiken. Dat doet hij trouwens in het Engels, want in de gamewereld gaat alles in die taal. En dat gaat hem ook gemakkelijk af. 

Waardering
Het maken van de video’s hebben hem zelfverzekerder gemaakt. YouTube heeft hem geholpen toen hij zo’n vijf jaar geleden zelf niet zo lekker in zijn vel zat. “Ik zag video’s van mensen die het ook moeilijk hadden, maar die de weg omhoog weer vonden. Ik ben video’s gaan maken om ook anderen te inspireren en te helpen. Nu voel ik me weer een stuk beter. Het is ook geweldig om waardering te krijgen”, zegt hij in De Stentor. 

Uitreiking op 10 november
Dat hij nu weer genomineerd is voor een Special Media Award ziet hij als een extra waardering. “Het gaat mij niet om de prijzen of om de fame. Ik maak video’s voor mijn publiek en het is geweldig dat steeds meer mensen naar mijn video’s kijken.’’ Rene is natuurlijk wel trots op zijn tweede nominatie voor de award. Hij kijkt daarom ook vol spanning uit naar de uitreiking op 10 november. Dat zal dit jaar vanwege corona niet in Beeld en Geluid zijn, maar geheel in stijl via een live-YouTube stream. 

Wil je meer weten over gamen en esports met een beperking? Ga dan naar Uniek Esports!

Bron: De Stentor

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: