Direct door naar content
Workout Woensdag: fit met Take, Niels en Sanne afbeelding nieuwsbericht

Workout Woensdag: fit met Take, Niels en Sanne

18 november 2020

Door de coronamaatregelen moeten we zoveel mogelijk thuis blijven. Ook op de trap, in je badkamer of met een stoel kun je heel goed heel goed fit blijven. In een verse Workout Woensdag geven laten Para-atleet Take Zonneveld, rolstoeltennisser Niels Vink en sportregisseur Sanne zien hoe je dat doet. Doe jij weer mee? 

Trapworkout met Take

Take (22) heeft een mooie workout voor je benen die je zo in de trap van je huis of van je flatgebouw kunt doen. Take is specialist in het kogelstoten in de Paralympische klasse F40 (lichaamslengte tot 1.30m). Nu denk jij misschien: kogelstoten doe je toch met je armen? Toch moet Take ook zeker zijn benen goed blijven trainen. Hij heeft vijf oefeningen op de trap met tweebenige kaatssprongen, wisselsprongen, lunges en de Pistol Squat. Doe jij mee met Take? 

Tafeltennis in de badkamer

Ben jij meer een balsporter? Dan kun je ook in huis je balvaardigheid blijven trainen. De badkamer is daar een ideale plek voor, ontdekte rolstoeltennisser Niels Vink. Met een tafeltennisbadje en een balletje vond hij in de badkamer een ideale plek om zichzelf in beweging te houden. Met de gladde vloer en de harde muren kon hij zich op zijn speelveld helemaal uitleven. Daag jezelf net als Niels ook uit: hoe lang kun jij het balletje tegen de muur laten kaatsen?

 

Creatief denken 🙃 Waar een badkamer al niet goed voor is. Ik ga nog ff door! 💪 #wheelchairtennis #rolstoeltennis #fitblijven #teamnl #itf #paralympics #bathroomtennis🤣

Posted by Niels on Wheels on Saturday, March 21, 2020

 

Home-workout met Sanne

Bij Uniek Sporten Zuid-Brabant hebben ze eerder al duidelijke video’s opgenomen om te laten zien wat je thuis kunt aan oefeningen kunt als je minder mobiel bent of in een rolstoel zit. Sportregisseur Sanne van Eindhoven Sport legt in deze filmpjes uit hoe je simpele oefeningen op allerlei niveaus kunt doen. In deze aflevering legt ze de push-up uit op drie manieren. Doe jij mee met Sanne en haar kat?

Deze video was een onderdeel van een bingokaart van Uniek Sporten Zuid-Brabant met nog veel meer kleine taken en oefeningen. Lees en kijk hier naar meer oefeningen met Sanne zoals de squat en de schouder stretch. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: