Direct door naar content
Workout Woensdag: boksles en hartengym afbeelding nieuwsbericht

Workout Woensdag: boksles en hartengym

23 december 2020

Door de lockdown zijn sportlocaties als fitnesscentra, zwembaden en sporthallen gesloten. Dus moeten we iets anders bedenken om actief te blijven. Gelukkig kun je thuis ook op allerlei manieren sporten en bewegen. Op deze Workout Woensdag krijg je boksles met gebarentaal en doen we een kaartspelletje met allerlei oefeningen. 

Boksles met gebarentolk

Bij de eerste keer dit jaar dat de sportscholen moesten sluiten, zag je overal online video’s komen met trainingen en oefeningen voor thuis. Onder de tag ‘ik beweeg uniek’ kun je daar een groot aantal van vinden. Als je doof of slechthorend bent dan is het lastig om de uitleg bij de workouts mee te krijgen. In april bedacht een sportschool uit Hilversum daar al iets slims op: tijdens een livestream doet een gebarentolk mee om alles uit te leggen. De verschillende sportlessen die ze zo via Facebook hebben gestreamd kun je nu ook nog doen. 

Heb je zin om even lekker te boksen? Dan is deze boksles op de zak echt een aanrader. Ga maar vast klaarstaan en doe dan lekker mee: 

Hartengym met Koprol

Je hebt in huis nog wel ergens een kaartspel liggen. Dat kun je gebruiken voor een potje hartenjagen of pesten, maar je kunt ook meedoen met hartengym! Dat introduceerde Stichting Koprol eerder dit jaar toen de sportactiviteiten die zij in Nijmegen organiseren voor sporters met een beperking tijdelijk moesten stoppen. Het idee is simpel: elke kaart in het spel met harten 2 tot en met 8, de heer en de joker staan voor een bepaalde oefening. 

Het is natuurlijk ook handig als je een van de begeleiders de oefening nog even ziet voordoen. Daarom hebben ze bij elke oefening ook nog een video opgenomen. Als je de kaart ‘harten 3’ trekt dan moet je bijvoorbeeld de stoelsquat doen. Dat ziet er zo uit:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: