Direct door naar content
Redo blaast Songfestival weg met openingsact afbeelding nieuwsbericht

Redo blaast Songfestival weg met openingsact

21 mei 2021

Gisteren was de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam. De openingsact werd verzorgd door zangeres Eefje de Visser en breakdancer Redo. Het duo zorgde voor een indrukwekkend optreden, waarin ook het verhaal van de danser met een beperking duidelijk naar voren kwam. 

“Ik wil mensen raken met mijn dans”, zei Redo onlangs in de ONBEPERKT-Podcast. En dat is zonder twijfel gelukt. Miljoenen mensen keken naar zijn bijzondere en vooral spetterende show met zangeres Eefje de Visser. Op Twitter reageerde kijkers enthousiast op de grote show. Redo is als internationaal danser al wel wat gewend als het gaat om grote podia en veel publiek, maar het Eurovisie Songfestival is toch net een trede hoger. “Je weet: dit is zo’n groot ding, dat gaat nooit meer terugkomen”, zei hij al vooraf. 

Tegenslagen overwinnen

De act die de titel ‘Forward Unlimited’ draagt gaat over het overwinnen van tegenslagen en het opkrabbelen uit een dal. Dat werd ook vrij letterlijk uitgebeeld, want in het midden van de act valt Redo in een ruimte onder het podium waar hij met een groep andere dansers verder gaat. In het laatste stuk, weer op het podium, gaat Redo helemaal los. Je ziet dat hij ook duidelijk van zijn moment stond te genieten. Bekijk de hele openingsact hier terug:

Wil je meer weten over dat persoonlijke verhaal van Redo en hoe hij ondanks zijn beperking opklom naar de top van de danswereld? Luister dan nu aflevering 6 van de podcast

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: