Direct door naar content
Jan met MS kan dankzij paragolfer weer golfen afbeelding nieuwsbericht

Jan met MS kan dankzij paragolfer weer golfen

21 mei 2021

Jan Dunnewind uit Dalfsen was altijd al een fanatiek golfer. Door de ziekte Multiple Sclerose dacht hij dat hij zijn hobby niet meer kon uitoefenen. Hij had het een tijd nog wel gedaan na de diagnose. Dan maakte hij gebruik van een golfkarretje om van de ene naar de andere hole te gaan. Toen hij door zijn progressieve ziekte niet goed meer kon staan en de golfclub kon vasthouden, besloot hij zijn golfspullen voor goed op te bergen. Afgelopen week kon hij met wat hulp weer op zijn ‘swing’ oefenen. 

Bij de Hooge Graven Golfclub in Ommen bij Jan in de buurt hebben ze namelijk een project opgezet om mensen met een beperking of die slecht ter been zijn mee te laten doen met golf. Toen Jan dat hoorde, besloot hij zich gelijk aan te melden voor een clinic. Hij miste namelijk alles aan zijn oude passie. “Het is ontspanning, samen zijn, in de natuur zijn, in beweging zijn”, zegt hij op AD.nl 

'Gewoon proberen'

Voor die clinic had de Ommense club een Paragolfer te leen. Dat is een soort buggy waar je op kunt zitten, maar waarmee je ook in staande positie wordt ondersteund om zo een bal af te slaan. Jan maakte graag gebruik van de mogelijkheid de Paragolfer uit te proberen. “Mijn motto is: gewoon proberen, net zolang het niet meer kan. Nu er nieuwe mogelijkheden zijn, sta ik daar voor open.’’ 

Vertrouwd

Jan vond het uiteindelijk een bijzondere ervaring. “Het is even een raar gevoel als je door een machine omhoog wordt gebracht, omdat je ergens verwacht dat je om gaat vallen. Als je dan eenmaal gewend bent, kun je als vertrouwd een balletje slaan.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden van golf met een beperking? Ga dan naar de golfpagina voor alle informatie en een club bij jou in de buurt. 

Bron: AD.nl
Foto: Facebook Hooge Graaven Golfclub

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: