Direct door naar content
Werk aan je rolstoelskills bij speciale training! afbeelding nieuwsbericht

Werk aan je rolstoelskills bij speciale training!

03 mei 2022

Zit jij in het dagelijks leven in een rolstoel of maak je tijdens het sporten gebruik van een sportrolstoel? Let dan even op: Uniek Sporten regio Nijmegen organiseert namelijk in samenwerking met Basketball Experience NL (BEN) een toffe training rolstoelvaardigheid voor het sporten. Hier kun je je skills in de rolstoel verbeteren en je kunt kennismaken met een aantal leuke rolstoelsporten!

Je kunt aan deze speciale rolstoelvaardigheidstraining meedoen als je in het dagelijks leven in een handbewogen rolstoel zit en als je meer sportmogelijkheden met je rolstoel wil ontdekken. Het kan natuurlijk ook dat je alleen tijdens het sporten een rolstoel gebruikt. Tijdens de training ga je samen eerst al oefenen om optimaal gebruik te maken van je dagelijkse rolstoel of sportrolstoel. Je kan dan denken aan het rollen, snel draaien en keren en als extra moeilijkheid: een bal meenemen en proberen te scoren. Dat is bijvoorbeeld bij sporten als rolstoelbasketbal en rolstoelrugby belangrijk.

Meer zelfvertrouwen en zelfstandigheid

Tijdens de training maak je ook kennis met andere rolstoelsporten via verenigingen uit de regio Nijmegen. Je kunt daarbij denken aan sporten als handbiken, rolstoelbasketbal, rolstoelhandbal en rolstoelhockeyen. Een mooie kans om eens kennis te maken met nieuwe sporten! Met de training werk je ook nog eens aan je zelfstandigheid en zelfvertrouwen! Ook leuk: je ontmoet andere rolstoelgebruikers die willen sporten.

Er worden vijf trainingen georganiseerd in Nijmegen op donderdagavonden van 20.00 tot 21.30 uur op de volgende dagen: 19 mei, 2 juni, 16 juni, 30 juni, 14 juli.

Inschrijven

Je kunt je tot vrijdag 13 mei inschrijven via regionijmegen@unieksporten.nl. Stuur in een mail ook even je naam, geboortedatum, woonplaats en telefoonnummer mee.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: