Direct door naar content
Lekker samen spelen bij de Grote Samenspeeldag! afbeelding nieuwsbericht

Lekker samen spelen bij de Grote Samenspeeldag!

17 juni 2022

Tijdens de Grote Samenspeeldag volgende week zondag 26 juni kunnen kinderen met en zonder beperking lekker samen spelen en avonturen beleven. Het is echt een inclusief speelfestival voor kinderen vanaf 6 jaar. Bij Fort de Batterijen in Nieuwegein wordt een grote speeltuin opgezet met allerlei activiteiten en optredens van onder andere Douwe Bob!

De Grote Samenspeeldag wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de Speeltuinbende. Deze club van Stichting het Gehandicapte Kind zet zich in om de speelomgeving voor kinderen inclusiever te maken door bijvoorbeeld speeltuinen toegankelijk te maken. Op 26 juni kunnen kinderen op het festivalterrein ook onbezorgd samen spelen met elkaar. De organisatie heeft met een bomvol programma namelijk gezorgd dat niemand zich hoeft te vervelen. Je kunt bijvoorbeeld creatief bezig zijn bij de Knutselclub en je kunt in de Spelletjesbus spelletjes spelen op een coole manier: heb jij bijvoorbeeld wel eens bellen geblazen zonder zelf te blazen? Bij Circus Sambal kun je met echte circusartiesten optreden en je eigen talent ontdekken.

Maak jij een wheely?

Sporten is ook een soort samen spelen, daarom kun je op de Grote Samenspeeldag ook allerlei sporten doen. Je kunt bijvoorbeeld op een parcours je rolstoelskills verbeteren en een wheely proberen te maken. Ga je liever het water rond het fort op? Dat kan ook dankzij Sailwise, zij zorgen dat je kan suppen en kanoën. Wil je eens weten hoe hard je kunt gaan met een framerunner? Probeer het gewoon uit bij de Grote Samenspeeldag! Voor de voetbalfans is daar trouwens ook genoeg te beleven, want je kunt met de Skillsgames van de Bijzondere Eredivisie allerlei leuke voetbaloefeningen leren en vooral doen.

Muziek van Douwe Bob

Er is nog veel meer te doen: zo kun je bij het gamestation tegen elkaar gamen en er is ook een Snoezelruimte waar kinderen even tot rust kunnen komen. Ruud van My Breath My Music, die wij eerder spraken over zijn aangepaste gamecontrollers, is ook aanwezig met zijn aangepaste muziekinstrumenten die jij ook mag bespelen. Over het festival klinkt trouwens nog veel meer muziek van optredens van DJ Cripple X van Disco ZonderDrempels en niemand minder dan Douw Bob, ambassadeur van het Gehandicapte Kind.

Het belooft dus kortom een bomvol speelfestival te worden! Meer informatie en aanmelden kan bij speeltuinbende.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: