Direct door naar content
Train mee met de Oranje Zitvolleybalsters! afbeelding nieuwsbericht

Train mee met de Oranje Zitvolleybalsters!

11 juli 2022

Zou jij de sport zitvolleybal wel eens willen proberen? Dan zijn de open trainingen van het Nederlands Dames Zitvolleybal team een unieke kans voor jou! Tijdens deze trainingen kun je kennismaken met deze leuke teamsport en misschien speel jezelf zo ook nog eens in het team. De eerste mogelijkheid is al komende vrijdag 15 juli.

Zitvolleybal is al door veel sporters met een allerlei beperkingen als hun ideale sport bestempeld. Kort gezegd is deze sport op jouw lijf geschreven als je niet staand kunt volleyballen. Dat kan zijn door een dwarslaesie, door een amputatie of een andere beperking aan de spieren of gewrichten in je benen. Zitvolleybal wordt ook gespeeld door volleyballers die door een blessure aan bijvoorbeeld de knieën niet meer staand kunnen spelen. Op die manier heeft iedereen in het team weer in een andere achtergrond. Maar voor iedereen geldt dat je het beste uit jezelf kunt halen, want je gebruikt vooral je armen. Goed voor je spierballen dus!

Open Trainingen

Heb je al vaker over deze teamsport gehoord en wil je het nu wel eens zelf proberen? Dan zijn de open trainingen van de Nederlands Dames Zitvolleybal team een perfecte gelegenheid voor jou. Samen met de trainer en speelsters van het team kun je zien wat bij deze teamsport komt kijken. Je kunt zo dus gewoon een keer met het Nederlands team meespelen.

Dromen uit laten komen

De open trainingen worden ook georganiseerd om nieuwe speelsters te zoeken, want nieuw talent is altijd welkom. Als je altijd al hebt gedroomd van EK’s, WK’s en misschien zelfs Paralympische Spelen dan is dit je kans. Het team barst van de ambities, blijkt uit hun oproep op de site van de Nevobo. “Laat je niet beperken door je beperking! Kom bij ons zitvolleyballen. Samen kunnen we onze dromen uit laten komen. Samen zullen we ons eerste doel bereiken... De Paralympische Spelen van Parijs in 2024.”

De open trainingen zijn op de volgende data:

Vrijdag 15 juli 2022 om 19.30
Vrijdag 19 augustus 2022 om 19.30
Vrijdag 16 september 2022 om 19.30

Ga voor meer informatie naar Nevobo.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: