Direct door naar content
Met fitness blijf je op eigen tempo fit en gezond afbeelding nieuwsbericht

Met fitness blijf je op eigen tempo fit en gezond

22 juli 2022

Onder sporters met een beperking of chronische aandoening staat fitness al jaren bovenaan in de lijstjes van populaire sporten. Dat is niet zo vreemd, want fitness is een hele efficiënte manier om aan je fitheid te werken. Geen gedoe: een uurtje sporten in je eentje of een groep en je hebt weer energie voor twee. Dit kan in een sportschool of nog makkelijker thuis met de vernieuwde Uniek Sporten app!

Fitness is een verzamelnaam voor allerlei sporten en beweegvormen die je in de sportschool, gym of fitnesscentrum kunt doen. Je kunt daarbij denken aan allerlei spierversterkende oefeningen voor je armen en benen met gewichten en zware ballen. En vergeet ook zeker corestability niet: alle spieren rond je buik, romp en billen. Je kunt ook aan je conditie werken op de apparaten die bedoeld zijn voor cardiotraining: een crosstrainer, loopband, roeiapparaat of fiets. Als je van fietsen houdt is spinning ook het proberen waard. Zulke groepslessen zijn extra motiverend en gezellig omdat je met anderen aan het sporten bent.

Begeleiding op maat

Je kunt in een sportschool zelf aan de slag gaan met de apparaten, maar zeker als je net begint is het verstandig goed uit te zoeken wat jij niet en vooral wel kunt doen. Om blessures te voorkomen moet je met jouw beperking of chronische aandoening zeker niet over je eigen grenzen heen gaan. Een goede trainer of begeleider kan je hierbij helpen om een persoonlijk programma op te stellen.

Aangepaste sportscholen

Ben je op zoek naar goede begeleiding bij het fitnessen? Op verschillende plekken in Nederland zijn tegenwoordige speciale sportscholen voor jou als sporter met een beperking opgericht. Daar maakt het niet uit wat voor beperking je hebt, want experts zijn daar om je te begeleiden bij het sporten. Ook zijn soms de apparaten aangepast, zodat je ook vanuit een rolstoel aan gewichten kunt trekken. Veel van dit soort speciale sportscholen zijn verbonden aan een revalidatiecentrum of een fysiotherapiepraktijk. Dat is alleen maar mooi voor jou, want daardoor begeef je je tussen de experts op het gebied van aangepast sporten.

Je vindt deze sportscholen in het complete overzicht op de pagina over fitness.

Thuis sporten met Uniek Sporten

Misschien is voor jou de reis van en naar een sportschool nog best een drempel. En vind je het stiekem ook niet zo aantrekkelijk om tussen supersportieve types te sporten. Dat begrijpen wij helemaal! Daarom hebben we bij Uniek Sporten de Uniek Sporten app gelanceerd. Met deze laagdrempelige app zorgen we dat je met een beperking gewoon vanuit huis in beweging kunt komen. Beginnen met sport en bewegen was nog nooit zo gemakkelijk. In deze vind je meer dan 4.000 oefeningen, specifieke trainings- en voedingsprogramma’s en ontspanningsoefeningen. Zo kun je echt op je eigen niveau en tempo aan je gezondheid werken. En als het thuis sporten je bevalt kun je altijd nog eens gaan kijken bij een sportschool of andere sportclub.

Ga voor alle informatie over de app naar Uniek Sporten app

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: