Direct door naar content
Onze 7 podcasttips voor een relaxte vakantie afbeelding nieuwsbericht

Onze 7 podcasttips voor een relaxte vakantie

22 juli 2022

De vakantietijd is begonnen! Dat betekent dat je eindelijk tijd hebt om in de trein, het vliegtuig of bij het zwembad die podcasts in te halen die je al een tijd wilde luisteren. Vanuit onze eigen ONBEPERKT-podcast vullen we dat lijstje graag nog even aan met 7 van onmisbare tips.

ONBEPERKT is een show over beperkingen. Zichtbaar en onzichtbaar. Iedere aflevering ontvangen Wilfred Genee en Eva Eikhout een gast en praten ze over de beperkingen van zichzelf en elkaar.

1. Wilfred en Eva

Als instap op deze podcast kun je het beste bij aflevering 1 beginnen, want daarin maak je kennis met de twee hosts. Wat zijn hun beperkingen? Wat merken ze van deze beperkingen in het dagelijkse leven? En wat maakt iets tot een beperking? De beperking zelf? Of de manier hoe je ermee omgaat? Beluister aflevering 1 of bekijk de video hieronder.

2. Diede de Groot

Tijdens het rolstoeltennistoernooi van Wimbledon schreef Diede de Groot onlangs nog haar vijftiende Grand Slam titel op haar naam. Benieuwd naar het geheim van dat succes? Luister dan aflevering 5 of bekijk de video hieronder:

2. Yvette Overgoor

Na een beroerte hadden dokteren tegen Yvette Overgoor gezegd dat ze rolstoelafhankelijk zou worden. Met een speciale brace bewees ze het tegendeel en vond ze ook een manier om haar grote passie paardrijden door te zetten. In de podcast vertelt ze hoe ze elke dag weer haar beperking overwint. Beluister aflevering #10 of bekijk de video:

3. Reni de Boer

Voor inspirerende verhalen zoeken we ook buiten de sport. En Reni de Boer heeft een goed verhaal. Zij werd ziek op haar 17e maar kreeg pas jaren later de juiste diagnose. Eerst dachten de doktoren dat ze ME had (chronisch vermoeidheidssyndroom). Uiteindelijk bleek dat MS te zijn. Na zo’n verkeerde diagnose is het makkelijk om in negativiteit te verzanden. Maar niet voor Reni. In de podcast vertelt ze hoe ze terugkijkt op deze periode en dat deze ook positieve kanten had. Beluister aflevering #13 of bekijk de video:

4. Rolf Schrama

Bij Paralympisch zeiler Rolf Schrama denk je misschien dat hij het vooral zal hebben over zijn deelname aan de Spelen van Rio, maar in de podcast vertelt hij over veel meer dan alleen zijn avonturen als zeiler. Hij heeft namelijk een interessant en boeiend levensverhaal waarbij sport voor een kantelpunt heeft gezorgd. De podcast werd een mooi gesprek over het accepteren van je beperking en zijn zoektocht naar zichzelf. Beluister #aflevering 9 of bekijk de video:

6. Wilco van Rooijen

Wilco van Rooijen is bergbeklimmer en heeft genoeg meegemaakt om vijf afleveringen mee te vullen. In de ONBEPERKT-podcast vertelt hij uitgebreid over zijn ervaring op de K2. Tijdens die beklimming was hij een aantal dagen vermist en verloor hij door bevriezingsverschijnselen zijn tenen. Hij vertelt over zijn wilskracht, zijn mindset en hoe dit mensen kan helpen om ondanks je ‘beperking’ je doelen te behalen. Beluister aflevering #8 of bekijk de video:

7. Chris Vos

Snowboarder Chris Vos past ook al in dat rijtje interessante sporthelden. Door een zwaar ongeluk heeft Chris zogeheten plexusletsel; hierdoor is onder andere zijn rechterbeen van zijn lies tot voet verlamd. Het woord ‘gehandicapt’ gaat er bij hem niet in, vertelt hij. “Je moet het gewoon zelf oplossen, daar word je ook sterker van.” Beluister aflevering 2 of bekijk de video hieronder:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: