Direct door naar content
24-uur zeilen voor crowdfunding nieuwe tilliften  afbeelding nieuwsbericht

24-uur zeilen voor crowdfunding nieuwe tilliften

12 augustus 2022

Het organiseren van aanbod en evenementen voor aangepaste sport gaat niet vanzelf. Behalve veel tijd en aandacht vraagt het nu eenmaal ook extra geld voor bijvoorbeeld materialen om iedereen te kunnen laten sporten. Met het eigen crowdfundingplatform van Uniek Sporten wordt die financiële drempel verlaagd, want bij de start krijg je al 40% van het streefbedrag cadeau! Het bedrag wat overblijft zamel je zelf vrij eenvoudig bij elkaar. Afgelopen maand werd op die manier een succesvolle campagne afgerond voor nieuwe tilliften op het watersporteiland Robinson Crusoe van Sailwise.

Met crowdfunding via Uniek Sporten is het inzamelen van extra geld voor bijvoorbeeld sporthulpmiddelen of het organiseren van een sporttoernooi of andere activiteit in drie stappen geregeld. Met een eigen actiepagina op het crowdfundingplatform valt je campagne gelijk op bij iedereen die de gehandicaptensport een warm hart toedraagt. Het is ook heel makkelijk om je actie te delen in je eigen netwerk via allerlei social kanalen. 

24-uurs zeilestafette

Om de actie extra onder de aandacht te brengen had Sailwise het groots aangepakt. Ze hadden namelijk ook een mooie tegenprestatie bedacht voor de crowdfunding: een 24-uurszeilestafette. Zo wisten de zeilers en vrijwilligers van Sailwise extra aandacht te vestigen op hun actie. Daarmee gaven de zeilers die zelf gebruik maken van de mooie faciliteiten op het watersporteiland Robinson Crusoe ook aan dat zij het belangrijk vinden dat het de watersport accommodatie op de Loosdrechtse Plassen toegankelijk blijft.

Geslaagde actie

De 24-uurszeilestafette op 31 juli werd een groot succes. Verschillende teams wisselden elkaar af met het zeilen en sommige enthousiaste zeilers deden zelfs meerdere shifts achter elkaar. Pieterbas was de absolute topper van de estafette: hij zeilde nonstop van 19.00 uur tot 6.00 uur! De donaties die de zeilers met hun actie bij elkaar verzamelden leverde al voor de finish het benodigde bedrag van 12.500 euro op. Met dat bedrag kan in de slaapkamers van de accommodatie een nieuw tilliftsysteem worden gemaakt.

Bekijk hier hoe het laatste zeilteam aanmeerde en de cheque kreeg overhandigd

 

🥳 We hebben de eindstreep gehaald! 🥳 Zojuist is het laatste zeilteam gefinisht bij Robinson Crusoe en is het eindbedrag bekendgemaakt! We zijn iedereen - zeilers en donateurs - énorm dankbaar voor hun hulp en steun. Zonder jullie hadden we dit niet kunnen doen! Bedankt daarvoor. Heb je onze berichten de afgelopen dagen gemist, maar wil je wel een bijdrage leveren aan de renovatie van Robinson Crusoe? Kijk dan even op www.sailwise.nl/bouw-mee.

Posted by SailWise on Monday, August 1, 2022

Geïnspireerd?

Sailwise laat met hun zeilestafette zien dat crowdfunding makkelijk is en ook nog eens heel erg leuk kan zijn! Kun jij voor jouw club of evenement ook wat extra geld gebruiken om sport voor iedereen mogelijk te maken? Zet dan ook een crowdfundingcampagne op. Kijk ook bij alle projecten voor meer inspiratie.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: