Direct door naar content

Zo werkt het

 

Belangrijk om te weten als je een project begint

Wil je weten hoe Uniek Sporten Crowdfunding precies werkt? In onderstaand filmpje leggen we je uit welke stappen er nodig zijn om een crowdfundingproject te starten. Het is heel makkelijk, iedereen kan het, jij dus ook!   

Wij (onder)steunen je

20% heb je al binnen!

Ieder project op Uniek Sporten Crowdfunding dat voldoet aan de richtlijnen wordt gesteund door Fonds Gehandicaptensport. Je krijgt 20% van het bedrag dat je nodig hebt, met een maximum van € 2.500,-. Dat noemen we een vliegende start.

Project indienen
In drie eenvoudige stappen kun je jouw project indienen. Binnen 5 werkdagen ontvang je een reactie en als jouw project voldoet aan onze richtlijnen, zetten we het direct online.

Gratis crowdfundingpagina
Is alles goedgekeurd? Dan krijg je gratis een persoonlijke crowdfundpagina. Daar kun je berichtjes, foto’s en video’s op plaatsen. Als het interessant en relevant is voor potentiële donateurs, zet het erop! En deel je pagina met anderen.

Advies en hulp
Heb je geen ervaring met crowfunding? Geen probleem! Een Uniek Sporten medewerker staat voor je klaar met advies en begeleid je bij het proces.

Toolkit
Om je te helpen een zo groot mogelijk publiek te bereiken, hebben we allerlei tools voor je die je kunt inzetten. Zoals een persbericht, een poster en tekstjes voor bij een post op Facebook, LinkedIn of Whatsapp.

Steun van matchfunders
Matchfunders zijn bedrijven en organisaties die verschillende projecten van Uniek Sporten Crowdfunding steunen. Wordt jouw project eruit gepikt, dan legt de matchfunder een precentage van je streefbedrag in.

Duur van je project

35 dagen om je streefbedrag op te halen
Zodra jouw project live staat, heb je 35 dagen om jouw streefbedrag op te halen. Uit ervaring weten we dat een relatief korte periode het beste werkt. Je houdt de vaart en energie erin. Tak, tak, tak…

Vijf extra dagen
Heb je binnen 35 dagen niet je volledige streefbedrag opgehaald, maar 80% of meer? Dan krijg je in overleg met ons maximaal vijf extra dagen om het resterende bedrag bij elkaar te krijgen.

Geslaagd. Yes!

Jouw project is geslaagd als je binnen de afgesproken termijn je totale streefbedrag hebt opgehaald. Of als je 80% of meer hebt opgehaald, je kan aantonen dat je daarmee je project alsnog kan realiseren en je donateurs het hiermee eens zijn.

De uitbetaling
Het geld dat je hebt opgehaald met jouw project staat in principe binnen vijf werkdagen op de rekening die je hebt opgegeven.

Een update voor jouw donateurs
Geen beter nieuws dan goed nieuws. De donateurs die jou hebben gesteund, horen graag dat jouw project is geslaagd. Je stuurt ze een update en vertelt wat de volgende stappen zijn.

Beloftes inlossen
Heb je voor de steun van jouw donateurs een tegenprestatie afgesproken? Stuur ze een bericht en vertel hoe je jouw belofte gaat inlossen.

Verantwoording van het project
Op jouw crowdfundpagina hou je donateurs natuurlijk op de hoogte van het realiseren van je project. Je vertelt waar je het geld aan hebt besteed en wat het heeft opgeleverd.

Niet geslaagd. Zonde!

Jouw project is niet geslaagd als je minder dan 80% van je streefbedrag ophaalt. Of als je tussen de 80% en 100% ophaalt maar je niet kan aantonen dat je project daarmee alsnog gerealiseerd kan worden.

Giften worden teruggestort
Als je project niet slaagt en je te weinig geld ophaalt, worden de giften van je donateurs teruggestort. Binnen vijf werkdagen staat het op hun rekening.

Laat je niet kisten
Jammer dat jouw project niet is geslaagd. Maar laat je niet weerhouden om in de toekomst een nieuw project aan te melden. Wij zijn voor elk project dat sporten voor mensen met een handicap bevordert.

Heb je een vraag over Uniek Sporten Crowdfunding?

Kijk eerst bij veelgestelde vragen en lees de richtlijnen. Heb je nog steeds een vraag? Neem dan contact met ons op. Heb je vragen van donateurs? Kijk hoe crowdfunding voor donateurs werkt.