Direct door naar content
Wereldtop rolstoeltennis in Oss te zien bij WK! afbeelding nieuwsbericht

Wereldtop rolstoeltennis in Oss te zien bij WK!

13 oktober 2022

Wil jij de beste rolstoeltennissers van de wereld in actie zien? Dan hoef je deze maand niet ver te reizen, want zij zijn deze maand allemaal te zien in het Brabantse Oss! Van 30 oktober tot en met 6 november vinden namelijk in Sportcentrum de Rusheuvel in Oss de NEC Wheelchair Singles Masters en de ITF Wheelchair Doubles Masters plaats. De beste rolstoeltennissers van 2022 strijden tijdens dit prestigieuze eindejaarstoernooi om de wereldtitels, in zowel het enkel- als dubbelspel.

Op zondag 30 oktober wordt het toernooi geopend, waarna er een volle week toptennis op het programma staat. Namens Nederland komen Diede de Groot en Niels Vink in actie, beiden onlangs winnaars van de US Open. Ook landgenoten Aniek van Koot, Sam Schröder, Jiske Griffioen, Maikel Scheffers, Ruben Spaargaren en Tom Egberink behoren tot de absolute wereldtop en zijn present in Oss.

Nederland rolstoeltennisland

In 2010 werd dit toernooi ook in Nederland georganiseerd, dat het nu opnieuw hier is volgens Jacco Eltingh, technisch en Commercieel Directeur KNLTB, niet zonder reden. “Nederland is een aansprekend en toonaangevend rolstoeltennisland en daarom is het fantastisch dat we de beste rolstoeltennissers van de wereld weer in ons eigen land in actie kunnen zien. Onze eigen Nederlandse rolstoeltennissers behoren al jaren tot de wereldtop. Met spelers als Diede de Groot, die dit seizoen wederom geschiedenis schreef door voor het tweede jaar op rij alle Grand Slams te winnen, belooft het dan ook een mooi tennisevenement in Oss te worden.”

Meer mogelijk met een beperking

Het rolstoeltennistoernooi past volgens Jacco Peter Hooiveld, wethouder sport van gaststad Oss, ook het thema inclusiviteit wat hoog op de agenda staat in de gemeente. “De toptennissers die meedoen aan dit evenement laten zien dat er veel mogelijk is voor mensen met een beperking.”

Pak zelf ook een racket

Het tennistoernooi is voor jou dus ook een mooie kans om te zien wat hoe leuk rolstoeltennis kan zijn. En misschien krijg je zelf ook wel zin om een racket op te pakken. Als je naar het WK komt kun je door de vele side-events zelf ook kennis maken met de sport. Dat is ook een belangrijk doel van de organisatie, vertelt Marc Ghering, directeur van het Sport Expertise Centrum. “We zijn al enkele maanden bezig om zoveel mogelijk mensen in de regio kennis te laten maken met rolstoeltennis. Ook tijdens het evenement organiseren we leuke side-events voor kinderen, mensen met een beperking, ouderen en tennisliefhebbers. Dit evenement zorgt ervoor dat we nog eens extra kunnen laten zien hoeveel aanbod er al is voor de doelgroep op Uniek Sportpark de Rusheuvel. Uiteindelijk willen we dat iedereen in Oss in beweging komt. Een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn.”

Toeganklijk evenement

De 2022 ITF Wheelchair Tennis Masters zijn natuurlijk toegankelijk voor iedereen, dus ook voor rolstoelers. Daar is goed over nagedacht. Er kan dicht bij de ingang worden geparkeerd en alle paden zijn of gelijkvloers of aangepast voor rolstoelers.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: