Direct door naar content
“Het is knallen en gaan!” afbeelding nieuwsbericht

“Het is knallen en gaan!”

07 november 2022

Tamara Berrevoets wilde sporten. Ze had alleen geen idee wat er allemaal mogelijk was. En wat ze kon. Sinds 2021 is ze verlamd aan haar linkerbeen. Ze besloot naar de Coloplast Beurs te gaan en haar verhaal op tafel te gooien. Dat veranderde alles. Ze sprak met een buurtsportcoach bij de stand van Uniek Sporten, die haar in contact bracht met de regioconsulent en voor ze het wist zat ze in een sportrolstoel.

Op Facebook zag Tamara een post voorbijkomen van de Coloplast Beurs. Wat haar aandacht trok, was een clinic Rolstoelbehendigheid van het Wheelchair Skills Team. “Daar wilde ik graag heen om te kijken wat er allemaal kan en mogelijk is. Zelf durfde ik niets met mijn rolstoel, het zijn toch je benen. Daar ben je voorzichtig op. Ik wilde niet dat er iets kapot zou gaan. Door de clinic heb ik geleerd hoe ik mezelf buitenhuis kan redden. Ik weet nu hoe je met een wheelie een stoep op of een trap af kan.”

Iets met sport

De workshop Rolstoelbehendigheid was niet het enige waarvoor Tamara naar de beurs wilde. “Ik wilde iets met sport doen, maar had geen idee wat. De beurs leek me een mooi moment om mijn verhaal eens op tafel te gooien en om advies te vragen. Zo kwam ik in contact met een buurtsportcoach. We hadden een goed gesprek met elkaar. Hij wist alleen niet wat er allemaal te doen was in omgeving Nijmegen, waar ik woon. En dus stuurde hij mijn gegevens door naar Elsemieke Laset, die daar regioconsulent is voor Uniek Sporten.”

Verkocht

Nog dezelfde avond kreeg ze een mail van Elsemieke. “Of ik wat meer over mezelf wilde vertellen. Wat mijn beperking was, wat voor sport ik zocht, dat soort dingen. Ik zei dat ik er blanco in stond. Ze kwam terug met meerdere suggesties. Rolstoeltennis en sport en spel spraken met het meeste aan. Bij sport en spel doe je alles wat je met een bal kunt doen: volleybal, trefbal, hockey, slagbal, noem maar op. Na de eerste keer was ik gelijk verkocht. Het voelde als een warm bad. Het beviel me zo goed dat ik niet eens meer verder ben gaan kijken.”

Sporthulpmiddel lenen

Elsemieke vertelde haar hoe ze via Uniek Sporten Uitleen een sportrolstoel kon aanvragen. “Dat was te gek. Binnen twee weken had ik een sportrolstoel die ik een vier maanden gratis mocht uitproberen. De gedachte is dat je door een sporthulpmiddel te lenen, kunt kijken welke sport je leuk vindt en bij je past. Mijn sport heb ik dus gevonden. En nu kan ik ook nog financiering aanvragen voor een sportrolstoel die op maat gemaakt wordt voor mij. Toen ik dat hoorde viel ik bijna van mijn stokje. Dat is toch niet normaal.”

Energie

Mooi is het in ieder geval wel. Hoe dan ook, het belangrijkste is dat Tamara lekker kan sporten. Het doet haar veel. “Elke week kijk ik ernaar uit. Dit is echt iets voor mezelf. In het dagelijks leven ben ik vaak afhankelijk van anderen, maar in dit uurtje heb ik niemand anders nodig. Heerlijk. Het leuke is ook dat je met lotgenoten sport. Rollers begrijpen elkaar. Los daarvan, we maken ook veel lol met elkaar. En je krijgt er energie van. Het is knallen en gaan!”

Ben je door Tamara haar verhaal enthousiast geworden en wil je meer informatie over een sporthulpmiddel lenen of aanschaffen? Neem dan snel een kijkje op onze website unieksporten.nl/hulpmiddelen

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: