Direct door naar content
Probeer nu een Running Frame met Uitleen! afbeelding nieuwsbericht

Probeer nu een Running Frame met Uitleen!

01 december 2022

Uniek Sporten Uitleen is een laagdrempelige service om een sporthulpmiddel uit te proberen zoals een Running Frame. Je hoeft zo niet gelijk een nieuwe sportrolstoel aan te schaffen, maar je kunt eerst eens kijken of die sport wat voor je is. Hieronder lees je waarom een Running Frame een ideaal hulpmiddel is om met sport te beginnen.

Bij Uniek Sporten Uitleen krijg je de mogelijkheid om vier maanden een hulpmiddel uit te proberen. Op die manier kun je eenvoudig je eerste stappen zetten in je nieuwe aangepaste sport. Als je een aanvraag doet wordt contact met je opgenomen en worden je wensen en mogelijkheden doorgenomen. Het kan dan bijvoorbeeld dat een allroundsportrolstoel voor jou de perfecte match is!

Running Frame

Een Running Frame is een driewielig loopframe (twee grote wielen achter en twee kleinere voor) zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Doordat je goed kunt steunen op dit hulpmiddel krijg je veel meer vrijheid en kun je stapje voor stapje gaan lopen. Frame Running, zoals de atletieksport met dit hulpmiddel heet, is daardoor een sport die veel wordt beoefend door kinderen en volwassenen die in het dagelijks leven een rolstoel of rollator gebruiken omdat ze niet goed kunnen lopen. Het Running Frame stelt je in staat om (weer) te kunnen lopen.

'Even uit je rolstoel'

Dat rennen over een atletiekbaan geeft natuurlijk een superlekker gevoel. Sigrid Scholten ontdekte die vrijheid die Frame Running kan geven een paar jaar terug al. “Normaal zit ik in een rolstoel en bij Frame Runnen is het fijn dat je even een keer uit je rolstoel kunt en dat je je spieren op een andere manier traint”, vertelde ze in een eerder interview.

Frame Runnen is voor Sigrid een ideale sport omdat ze haar benen niet hoeft te belasten. “Je zit op een zadel en je hebt een borststeun waar je tegen leunt. Daardoor hoef je alleen je benen te bewegen.”

Uitproberen

Sigrid is begonnen met een leen running frame om het te proberen. Dat die mogelijkheid bestaat vindt zij erg belangrijk. “Zo’n running frame is wel aan de prijs en je weet niet direct of je het leuk gaat vinden. Het is heel fijn dat er verschillende manieren zijn zoals via Uniek Sporten Uitleen om het materiaal te lenen. Straks is het niks voor jou en dan heb je al wel een Frame Runner aangeschaft.”

Zij vond het uiteindelijk zo leuk dat ze besloot een eigen running frame aan te schaffen, waarbij ze ook werd geholpen door Uniek Sporten Hulpmiddelen. Maar zonder de proefperiode van Uitleen had ze niet kunnen ontdekken of de sport wat voor haar kon zijn.

Wil jij nu ook net als Sigrid de vrijheid van een Frame Runner ervaren? Probeer het dan gewoon een periode uit! Ga daarom nu naar Uniek Sporten Uitleen en kijk naar de mogelijkheden in jouw gemeente.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: