Direct door naar content
“Volgend jaar ben ik er voor de volle 100% weer bij” afbeelding nieuwsbericht

“Volgend jaar ben ik er voor de volle 100% weer bij”

05 december 2022

Wie er was, had er geen spijt van. De Veine Dagen beurs, voor ouders van kinderen met een beperking en voor zorgprofessionals, was een succes. Dat vonden ook Jorien Harteman en Tanja Pijleman, regioconsulenten voor Uniek Sporten in Arnhem en Gorinchem. Ze genoten van de goede sfeer, de mooie gesprekken, het netwerken en van mensen op weg helpen.

“Een tijdje geleden heb ik me aangemeld om Uniek Sporten tijdens evenementen te ondersteunen”, zegt Tanja Pijleman. “Nu was het zover. We stonden met een stand op Veine Dagen. De beurs voelde heel goed, als een warm bad. Je bent er met elkaar en voor elkaar. Het leuke is ook dat mensen overal vandaan kwamen. Uit Amsterdam, Maastricht, Groningen. Dat had ik niet verwacht. Wat ik het mooiste vond, is dat je de tijd hebt om goede gesprekken met elkaar te hebben.”

Helpen

Jorien, voor wie het ook de eerste keer was, deelt de ervaringen van Tanja. “Het was superleuk, de sfeer was goed en iedereen stond open voor informatie. Als je iemand aansprak had je gelijk een goed gesprek. Mensen waren heel geïnteresseerd. Een moeder die dacht dat haar dochter niet kon sporten vanwege haar beperkingen, heb ik op de mogelijkheid van boccia gewezen, een bal en werpspel. ‘Oh, maar dat kan ze misschien wel’, zei ze. Dat is toch mooi, dat je mensen kunt helpen.”

Aan de praat

Helpen deed ze ook twee WMO-medewerkers van Gemeente Krimpenerwaard. “We raakten met elkaar aan de praat over Uniek Sporten Uitleen. Dat kenden ze niet. Ze waren verrast toen ik liet zien dat het ook in hun gemeente beschikbaar is. En wat ik opvallend vond, is dat ik sportaanbieders uit mijn eigen regio Arnhem tegenkwam, zoals Medipoint. Ik heb er een contact aan overgehouden die ik nota bene afgelopen week heb gemaild voor een advies.”

Wij-gevoel

Tanja denkt dat het voor elke regioconsulent nuttig is om met Uniek Sporten naar een beurs of ander event te gaan. “Ja, dat moet je zeker een keer doen. Dan ga je buiten de bekende paden om en verbreed je je scope. Je spreekt mensen, je krijgt andere vragen, je ziet nieuwe dingen. Volgend jaar ben ik er voor de volle 100% weer bij. En nu ik erover nadenk, bij mij draagt het ook bij aan het wij-gevoel. Je voelt je onderdeel van een groter geheel. Je hebt niet het idee dat je er alleen voorstaat. Dat voelt goed.

Ontwikkelingen

Jorien vult aan: “De wereld staat niet stil. Er gebeurt van alles op ons gebied. Het is goed om daarvan op de hoogte te blijven. Op een beurs zie je wat de nieuwste ontwikkelingen en trends zijn. Dat kan me helpen in mijn werk.  Dat kan me helpen om mensen met een beperking te helpen. Daar doe ik het voor. Daarbij is het ook goed om collega’s en vakgenoten te ontmoeten en je netwerk uit te breiden. Genoeg reden om je ook aan te melden :)”

Ben je zelf buurtsportcoach of regioconsulent bij Uniek Sporten en lijkt het je leuk om ons te ondersteunen tijdens een beurs of ander event? Stuur dan een mailtje naar info@unieksporten.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: