Direct door naar content
De hoogtepunten van Uniek Sporten uit 2022 afbeelding nieuwsbericht

De hoogtepunten van Uniek Sporten uit 2022

22 december 2022

Nog een ruime week en dan is 2022 weer voorbij. Tijd om nog even terug te blikken, want het afgelopen jaar zat weer vol hoogtepunten voor Uniek Sporten. We lanceerden een nieuwe app, hielpen sporters aan een leen of eigen sporthulpmiddel en waren aanwezig bij allerlei toffe events.

Lancering Uniek Sporten Thuis

Dit jaar lanceerden we een nieuwe fitnessapp: Uniek Sporten Thuis. Deze app is helemaal ingericht om jou als sporter met een beperking in je eigen omgeving te laten beginnen met sport en bewegen. En omdat geen beperking hetzelfde is, vind je hierin meer dan 4000 verschillende oefeningen en verschillende beweegvideo’s. De Uniek Sporten app heeft ondertussen al bijna 3000 gebruikers! 

Ken jij Uniek Sporten Thuis nog niet? Probeer het dan vandaag nog uit!

Meer regio’s met Uitleen

Uniek Sporten Uitleen is ook zo’n service die het proberen van sporten voor jou makkelijker maakt, namelijk doordat je zo een sporthulpmiddel kunt uitproberen. Supermakkelijk! Op die manier kun je vier maanden kijken of die sport die je in gedachten had ook echt iets voor jou is. Uitleen is op dit moment in ongeveer de helft van Nederland beschikbaar. In 2022 werd het aantal aangesloten gemeenten uitgebreid naar 190! Wout Werker, klantadviseur bij Uniek Sporten, legde eerder al uit waarom meer regio’s zo goed nieuws is: “Dit betekent dat nog meer mensen op een laagdrempelige manier sport kunnen ontdekken doordat ze eenvoudig een sporthulpmiddel kunnen lenen om met sport te beginnen.”

Kijk op Uniek Sporten Uitleen of jouw gemeente daar ook tussen zit en doe gelijk een aanvraag!

435 sporters geholpen aan hulpmiddel

Van Uitleen is het een kleine stap naar een eigen sporthulpmidel, want als een sport je bevalt heb je soms ook een sportrolstoel of handbike nodig. De aanschaf van deze sporthulpmiddelen is voor veel mensen nogal een drempel. Daar helpt Uniek Sporten ook bij met advies op maat tot aan de financiering. In 2022 hebben we zo'n 435 mensen geholpen bij de aanschaf van een sporthulpmiddel. Tussen de vele bedankjes die we kregen viel de mail van Saskia Ott zeker op: “Joeheeeeeeeeeeeeeeeee!”, schreef ze toen de nieuwe elektrische rolstoel voor haar zoon Daan werd geleverd. “Daans hobby en uitlaatklep is met deze sportrolstoel veiliggesteld.”

Heb jij een sporthulpmiddel nodig voor je sport? Kijk dan op Hulpmiddelen naar de mogelijkheden.

Uniek Sporten Dag

Op 10 oktober was het de jaarlijkse Uniek Sporten Dag voor de buurtsportcoaches. Zij kregen toen allerlei nieuwe informatie en vooral inspiratie over aangepast sporten. De coaches gingen tijdens die dag ook zelf aan de slag met een golfclinic van Monique Kalkman en de Nederlandse Golf Federatie. Zo konden de buurtsportcoaches zelf ervaren hoe het is om met één arm, op één been of met een visuele beperking af te slaan. Kijk hier hoe dat eruit zag:

 

Persoonlijk advies bij Supportbeurs / Veine Dagen

We stonden dit jaar met het Uniek Sporten team ook op twee toffe beurzen, waar we jou waarschijnlijk ook hebben gezien of gesproken. In juni stonden we met onze stand op de Support Beurs in de Jaarbeurs Utrecht. Daar kon je terecht voor sportadvies op maat meer informatie over Uniek Sporten Hulpmiddelen en Uitleen. We hadden ook nog een mooie winactie met leuke prijzen, zoals een weekendje weg in een huisje van Europarcs.

Bij de Veine Dagen was het recept voor de stand hetzelfde. Bij die beurs in Gorinchem was Jorien Harteman aanwezig om als beweegconsulent advies te geven. Zij merkte dat mensen geïnteresseerd waren. “Een moeder die dacht dat haar dochter niet kon sporten vanwege haar beperkingen, heb ik op de mogelijkheid van boccia gewezen, een bal en werpspel. ‘Oh, maar dat kan ze misschien wel’, zei ze. Dat is toch mooi, dat je mensen kunt helpen.”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: