Direct door naar content
Uniek Sporten Uitleen nu ook in Zuid-Holland! afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Uitleen nu ook in Zuid-Holland!

02 januari 2023

We beginnen het jaar weer goed, want opnieuw kunnen we melden dat Uniek Sporten Uitleen is uitgebreid met nog meer regio’s. Per 1 januari 2023 is namelijk ook de gehele provincie Zuid-Holland aangesloten op deze sporthulpmiddelenservice. Hiermee komt de landelijke dekking van Uitleen op 80%, dat was een jaar geleden nog iets meer dan 50%!

Uniek Sporten Uitleen is een laagdrempelige service om een hulpmiddel tijdelijk gratis te lenen om een sport te proberen. Als jij dit jaar het goede voornemen hebt om een sport te gaan ontdekken dan kan dit voor jou een handig steuntje in de rug zijn. Stel bijvoorbeeld dat je wilt gaan handbiken, dan hoef je dankzij Uitleen niet gelijk zelf een handbike of aankoppelfiets aan te schaffen. Met het leenhulpmiddel kun jij zelf uitvinden of die sport wat voor jou is. En als het toch niet bij jou past, dan kun je ook eenvoudig iets anders proberen.

Landelijke dekking

Of je gebruik kunt maken van deze service is nog afhankelijk van waar je woont, maar we werken hard aan landelijke dekking. Met de hele provincie Zuid-Holland erbij hebben we daar een flinke slag in kunnen maken. Deze provincie bestaat namelijk uit 52 gemeenten, 10 daarvan waren al onderdeel van het Uniek Sporten Uitleen-netwerk. Op dit moment zijn in totaal 248 gemeenten aangesloten op Uniek Sporten Uitleen!

Verschillende sporten proberen

Hoe meer gemeenten in Nederland Uitleen aanbieden, hoe groter de kans dat jij hier gebruik van kunt maken in jouw gemeente. Zo helpen wij jou bij het maken van de juiste sportkeuze. Daar hoort nu eenmaal dat je van alles moet proberen om uit te vinden wat echt bij jou past. Jacoba Vester merkte al dat Uitleen voor haar perfect was om te kijken of een aankoppelfiets iets voor haar kon zijn. “Binnen een week kun je dat niet voldoende proberen. Je moet het echt uittesten of het past bij jouw klachten en of je daar ook echt plezier in gaat beleven. Met Uniek Sporten Uitleen krijg je daar alle tijd voor”, vertelde ze in dit interview.

Opstap naar vereniging

Wout Werker, klantadviseur bij Fonds Gehandicaptensport, ziet dat Uniek Sporten Uitleen bovendien een goede opstap naar bijvoorbeeld een vereniging kan zijn. “Als je nog niet veel beweegt dan is de stap naar bijvoorbeeld een basketbalvereniging enorm groot. Met Uitleen kun je wel een handbike lenen en individueel aan je conditie werken en kijken wat sporten met je doet en fysiek sterker worden. En daarna kun je altijd nog de stap maken naar een teamsport.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw gemeente? Ga dan naar Uniek Sporten Uitleen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: