Direct door naar content
Uniek Sporten en HandbikeBattle: samen sterk! afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten en HandbikeBattle: samen sterk!

26 januari 2023

De HandbikeBattle is al jaren een begrip, deze handbikewedstrijd in Oostenrijk heeft ook al heel veel inspirerende verhalen van deelnemers opgeleverd. Het toewerken naar de beklimming van de berg is voor velen een mooi doel gebleken, waardoor ze ook doorkregen dat je met een beperking veel meer kan dat je eerst dacht. Dat is precies wat we met Uniek Sporten willen uitdragen. Daarom heeft Fonds Gehandicaptensport vandaag aangekondigd de HandbikeBattle de komende jaren te gaan ondersteunen.

De HandbikeBattle draait allemaal om de beklimming van de Kaunertaler gletsjer in Tirol, Oostenrijk. Dat is een klim van 20 km met een hoogteverschil van 867 meter. De deelnemers gaan op armkracht in een handbike naar boven. Aan de HandbikeBattle doen sporters van allerlei niveaus mee: sommige gaan voor de snelste tijd en voor anderen is vooral het halen van de finish hun sportieve uitdaging.

Zelfverzekerder

Deze bijzondere uitdaging levert ieder jaar weer inspirerende verhalen van deelnemers op. Hier op Uniek Sporten hebben we al vaker deelnemers aan het woord gelaten. Zo zei Robert van den Hoek in 2019 over wat meedoen met de HandbikBattle hem had gebracht: “Als je gehandicapt raakt, ga je toch minderwaardig denken over jezelf. Dat gevoel ben ik nu helemaal kwijt. Ik ben zelfverzekerder geworden door deze ervaring. Meedoen aan de HandbikeBattle is de beste beslissing uit mijn ‘rolstoelleven’ geweest.”

Schepje bovenop

Dit enthousiasme werkt natuurlijk aanstekelijk en dat past ook precies bij de missie van Uniek Sporten om meer mensen met een beperking in beweging te brengen. Rogier Broeksteeg, voorzitter van de HandbikeBattle, is daarom ook blij met de samenwerking met Fonds Gehandicaptensport. “Uniek Sporten geeft sporters de mogelijkheden en middelen voor sporten en bewegen. Wij doen daar met ons evenement nog een schepje bovenop door de sporters te laten ervaren wat een extreme fysieke uitdaging met hen doet. En hen daarmee power te geven om ook andere uitdagingen in het leven aan te gaan en dromen waar te maken. Wij verheugen ons erop om samen mooie Oostenrijkse edities neer te zetten.”

Rogier Broeksteeg, voorzitter van de HandbikeBattle en Nike Boor, directeur Fonds Gehandicapten Sport, luidden de samenwerking in met de beklimming van het duin in Wijk aan Zee. 

Doe jij mee dit jaar?

De inschrijving voor de HandbikeBattle 2023 ging op 1 januari open en was toen al gelijk bijna volgeboekt. Wil je nog meedoen als individuele deelnemer? Dan kun je je nog inschrijven. Wees daar snel bij, want als de inschrijving vol zit kom je op een wachtlijst.

Twijfel je nog? Luister dan naar de podcastserie ‘Bergen verzetten’ over de editie van 2022 en je bent meteen verkocht. 

Uniek Sporten is een programma van Fonds Gehandicaptensport en meer dan 300 samenwerkende gemeenten.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: