Direct door naar content
Danseres zonder armen maakt grote indruk bij talentshow afbeelding nieuwsbericht

Danseres zonder armen maakt grote indruk bij talentshow

23 februari 2023

De Braziliaanse Vitoria Bueno is geboren zonder armen. Voor haar is het dus ook normaal om alles met haar benen en voeten te doen. Op jonge leeftijd ontdekte ze ook het dansen, wat al snel haar grote passie werd. En dat heeft haar al bij verschillende talentenshows gebracht: ze was finalist bij het Duitse Das Supertalent en onlangs maakte ze ook indruk op de jury van America’s Got Talent.

Vitoria leeft met haar beperking, zegt ze in een video. Zo zie je haar een mok met haar tenen vastpakken, tandenpoetsen en haar make-up doen met haar voeten. Dansen ontdekte zij ook al op jonge leeftijd. “Ik vond dat een nieuw spannend iets om te doen met mijn voeten. Dat gaf mijn moeder het idee om mij naar een dansstudio te brengen.” Haar danslerares Mayara maakte zo kennis met Vitoria toen zij vijf jaar oud was. “Zij was een schattig en blij kind. Dansen is voor haar echt een tweede natuur.”

Leven veranderd

Omdat ze al vaak naar de video’s van taltentenjachten keek, besloot ze zelf ook eens aan te melden en te kijken wat er zou gebeuren. Zo kwam ze bij Das Supertalent in Duitsland uit. “Die show heeft echt mijn leven veranderd. Daardoor kreeg ik meer vertrouwen in wat in mij heb.” Haar tweede plaats in die show leverde haar een uitnodiging op voor de America’s Got Talent All Stars show.

Dromen najagen

Tussen andere talenten uit de hele wereld wil ze een duidelijke boodschap afgeven: “Ik wil laten zien dat iedereen zijn dromen kan najagen en dat je kunt doen wat je wilt.” Met haar optreden maakte ze grote indruk op de jury. Bekijk haar dansact hier zelf:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: