Direct door naar content
Amputatievoetballer maakte doelpunt van het jaar! afbeelding nieuwsbericht

Amputatievoetballer maakte doelpunt van het jaar!

01 maart 2023

Het doelpunt van Marcin Oleksey was op het moment zelf al uniek. Dat zijn omhaal uit de Poolse amputatievoetbalcompetitie door de FIFA werd uitverkozen tot mooiste doelpunt van het jaar is toch extra bijzonder. De Pool nam het bij de Puskas Award, zoals de prijs heet, namelijk op tegen niemand minder dan Dimitri Payet en Richardlison op. En dat zijn voetballers met twee benen.

In Polen kennen ze een levendige competitie in het amputatievoetbal. Die sport heeft Marcin met zijn prachtgoal voor zijn club Warta Poznan even goed op de kaart gezet. De video van zijn doelpunt ging al viral op social media. Je hebt dat moment misschien al gezien, maar omdat het zo mooi is delen we hem hier natuurlijk ook:

Je ziet hoe snel het gaat: hij krijgt de bal goed aangespeeld, gooit één kruk omhoog en maalt zo met zijn ene been de bal snoeihard in het doel van zijn tegenstander. Op de website van de FIFA noemde Marcin het al een puur moment, wat hij nog zo kan navertellen: "Vanaf het raakmoment volgde ik de bal helemaal met mijn ogen tot ik 'm tegen het net zag gaan. Ik wilde altijd al een prachtig doelpunt maken. Je kunt ook zien hoe trots ik was toen het me gelukt was. Ik was gewoon zo blij.”

Stevige concurrentie

Bij de prestigieuze Puskas-award had de Pool stevige concurrentie. Richardlison scoorde bij het WK in Qatar voor Brazilië met een halve omhaal tegen Servië. Dat doelpunt was al uitgeroepen tot mooiste van het WK. Dimitri Payet scoorde voor Olympique Marseille uit een corner waarbij hij van buiten het strafschopgebied de bal in een rechte streep in de hoek mikte. Die twee goals haalden het uiteindelijk niet bij de schoonheid van de omhaal van Marcin.

Foto: FIFA Youtube

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: