Direct door naar content
Train nu alvast voor de Onbeperkte Elfstedentocht! afbeelding nieuwsbericht

Train nu alvast voor de Onbeperkte Elfstedentocht!

23 maart 2023

De lente is deze week officieel begonnen dus dat betekent dat het weer steeds beter wordt om lekker te gaan fietsen of handbiken. Heb jij een mooi doel nodig om je op te richten? Dan is de Onbeperkte Elfstedentocht van 13 tot 17 september misschien de uitdaging die bij jou past. Deze inmiddels bekende tocht van 200 kilometer kun je namelijk op allerlei manieren afleggen. Iedereen wordt als een topsporter onthaald bij de finish!

Dit jaar wordt alweer de vierde editie van de Onbeperkte Elfstedentocht georganiseerd door Stichting Leef. In de vorige edities hebben al vele helden deze tocht der tochten van 200 kilometer of een deel daarvan afgelegd. “Dat zijn (top)sporters die als helden worden binnengehaald. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen met een chronische aandoening of een beperking leven als een topsporter. Wij vinden dat het tijd wordt dat deze mensen als helden worden binnen gehaald tijdens een evenement waar iedereen aan mee kan doen”, aldus de organisatoren in een persbericht.

Nieuwe start-finishlocatie

Voor dat heldenontvangst hebben ze dit jaar ook een toepasselijke locatie gevonden: De Elfstedenhal in Leeuwarden. Met alle aanwezige faciliteiten daar zal een geweldige Elfstedensfeer worden neergezet. Dat past precies bij wat de organisatie voor ogen heeft: mensen die vaak aan de zijlijn staan in de in de spotlights zetten.  

Kies je eigen doel

Het idee van de Onberpte Elfstedentocht is dat iedereen zijn eigen doel bepaalt. Iedere deelnemer traint dus ook voor zijn eigen doel. Dit kan betekenen dat de hele afstand van ruim 200 kilometer in 5 dagen tijd wordt afgelegd, maar het kan ook betekenen dat iemand op één dag 100 meter of minder aflegt. Ieder zal op zijn eigen manier deelnemen. Op een e-bike, handbike, driewieler, rolstoel, scootmobiel, tandem, exoskelet, of met welk hulpmiddel dan ook. De deelnemers trainen op hun eigen manier en voor hun persoonlijke doel.

Applaus voor iedereen gelijk

Verspreid over vijf dagen wordt iedere dag een etappe van ruim 40 kilometer uitgezet. Deze afstand kan geheel of gedeeltelijk worden afgelegd. Je kunt jezelf als doel stellen om 10 meter af te leggen (op welke manier dan ook) of er wordt toegewerkt naar het afleggen van de gehele afstand. Het applaus is voor iedereen hetzelfde, de euforie op de finishlijn overweldigend!

Ga voor meer informatie of inschrijven naar www.onbeperkteelfstedentocht.nl.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: