Direct door naar content
Wereld Autisme Dag: lees meer over autisme afbeelding nieuwsbericht

Wereld Autisme Dag: lees meer over autisme

02 april 2023

Het is zondag 2 april Wereld Autisme Dag. Deze dag is in het leven geroepen om maatregelen te nemen voor meer bewustzijn over mensen met een autismespectrum stoornis. Op dat vlak gebeuren al veel positieve zaken, die we je graag laten zien met 3 artikelen die we daar eerder over schreven.

1. Sport met autisme

Als Uniek Sporten leggen we natuurlijk graag uit welke vormen van sport en bewegen je kunt doen met autisme. Het belangrijkste advies wat we je willen geven als je op zoek bent: kies een sport waar jij blij van wordt. In dit artikel lees je hoe je erachter komt wat bij jou past.

2. Sam en zijn superpower

Een inspirerend voorbeeld wat sport en autisme betreft is de Brit Sam Holness, die zijn beperking als een ‘superpower’ ziet. Hij is triatleet en ziet dat zijn autisme daar handig is om lang achter geconcentreerd te blijven: “Atleten met autisme zijn bij uitstek geschikt voor duursporten, omdat daar focus en lange trainingen bij komen kijken. Ik doe altijd mijn uiterste best om mijn trainingen goed uit te voeren.” Lees meer over hem in dit artikel.

3. Autisme-vriendelijk Legoland

Ook buiten de sport ontstaan mooie ontwikkelingen voor mensen met autisme. De Legoland-parken in de VS hadden mooi nieuws eerder dit jaar. Een pretpark zoals Legoland is toch een plek voor prikkels. Voor kinderen met autisme of een bepaalde gevoeligheid kan dat allemaal wat veel zijn. Bij de Legoland-parken in de VS gaan ze hier beter op inspelen met borden bij attracties die mogelijke prikkels aangeven. Lees hier meer over die aanpassingen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: