Direct door naar content
Gea kon door Uitleen-rolstoel tafeltennis ontdekken  afbeelding nieuwsbericht

Gea kon door Uitleen-rolstoel tafeltennis ontdekken

19 april 2023

Steeds meer gemeenten in Nederland sluiten zich aan bij Uniek Sporten Uitleen. Dat is goed nieuws, want zo kunnen ook meer mensen met een beperking via deze sporthulpmiddelenservice een sport uitproberen. Gea Mazier kon op deze manier in Nunspeet verschillende sporten uitproberen om tot haar keuze te komen: tafeltennis.

Nunspeet biedt ook sinds kort de mogelijkheid van Uniek Sporten Uitleen aan. Daar is Gea erg blij mee, vertelt ze aan RTV Nunspeet. “Het liefst was ik tennis gaan doen, want dat heb ik vroeger ook veel gedaan. Maar dat is fysiek te zwaar voor mij.” Zo kwam ze uit bij tafeltennis. Omdat ze voor die sport een rolstoel nodig had, nam ze contact op met Uniek Sporten Uitleen. Ze kon twee verschillende rolstoelen uitproberen. “Ik heb er ook een geprobeerd met hele scheefstaande banden, maar die is voor de sport die ik doe niet nodig.”

Eigen rolstoel

Nu kan Gea twee keer per week lekker rolstoeltafeltennissen. Inmiddels heeft ze ook een eigen sportrolstoel, want Martijn Termaat kon haar als aanspreekpunt aangepast sport doorverwijzen naar het WMO-loket. “De sportrolstoel is nu echt van mij. Na de uitleen heb ik een aanvraag gedaan en via de Wmo is de rolstoel helemaal gefinancierd. Ik ben dus heel erg tevreden en blij met de gemeente. Nu kan ik lekker sporten!”

Ook een sporthulpmiddel nodig?

Als de WMO in jouw gemeente een sporthulpmiddel niet of niet geheel vergoed dan kun je ook bij Uniek Sporten Hulpmiddelen een aanvraag voor de financiering doen. We geven je graag advies over de mogelijkheden die voor jou bestaan. Ga naar unieksporten.nl/hulpmiddelen voor alle informatie.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: