Direct door naar content
Nu ook een Barbie met het syndroom van Down afbeelding nieuwsbericht

Nu ook een Barbie met het syndroom van Down

26 april 2023

Bijzonder nieuws voor de fans van Barbie: binnenkort komt een nieuwe barbiepop op de markt met het Syndroom van Down! Met deze uitbreiding wil speelgoedfabrikant Mattel zorgen dat meer kinderen zich in de bekende pop kunnen herkennen. Hiermee willen de makers van Barbie ook bijdragen op de acceptatie van verschillende soorten schoonheden en uiterlijk.

Deze nieuwe barbiepop past in de zogenaamde Fashionista’s-Lijn waar al meer poppen met een beperking in zijn verschenen. Je hebt bijvoorbeeld al Barbie’s met een beenprothese of een gehoorapparaat, en poppen die in een rolstoel zitten of een huidaandoening hebben. Daarnaast verschenen eerder ook al speciale Barbie’s van paralympische sporters. De ontwerpers van Barbie proberen zo steeds weer na te denken hoe ze Barbie voor iedereen herkenbaar kunnen laten zijn. De ontwerpers zijn erg blij met deze nieuwe pop. “Deze barbie is een enorme stap voorwaarts in de stap naar inclusiviteit, het is een moment dat we vieren."

‘Getrouwe weergave’

Bij het ontwerp van de nieuwste Barbie werd samengewerkt met een Amerikaanse organisatie voor mensen met het syndroom van Down. Zij vinden het eindresultaat erg geslaagd en noemen de barbiepop een ‘getrouwe weergave’ van een vrouw met Down. Dat zit in lichamelijke kenmerken als een langer bovenlijf en een ronder gezicht, maar ook in kleinere details. Zo draagt de pop roze enkel-voetortheses omdat sommige mensen met het syndroom van Down dat gebruiken om de voeten en enkels te ondersteunen.

Bekijk ook dit filmpje

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: