Direct door naar content
4 podcasts over leven met een beperking afbeelding nieuwsbericht

4 podcasts over leven met een beperking

03 augustus 2023

Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of er is een podcast van. Dus ook over het leven met een beperking of chronische aandoening. We geven je daarom graag een aantal podcasttips waar jij je vast in kunt herkennen.

Natuurlijk ken je onze ONBEPERKT podcast al, waarin bekende en onbekende mensen vertellen over het overwinnen van hun beperkingen. In deze maandelijkse podcast praten Eva Eikhout en Marcel Maijer (voorheen Wilfred Genee) met inspirerende gasten over de balans tussen beperking en talent. Natuurlijk is er in het woud van podcasts nog veel meer interessant luistervoer te vinden!

1. ParaWatcher Podcast

Journalist Robin Wubben is al sinds 2009 werkzaam als zelfstandig journalist en in 2017 heeft hij zichzelf tot ‘ParaWatcher’ benoemd. Hij schrijft voor zijn eigen website mooie verhalen over paralympische sporters. “Elke paralympische sporter heeft een verhaal; het gaat écht ergens over. Over doorzetten, over grenzen verleggen, omgaan met tegenslag; noem maar op”, zei hij daarover in dit interview met ons. In zijn podcast kun je ook naar interviews met deze sporters luisteren. Robin zorgt dat alle parasporten aandacht krijgen, van zitvolleybal tot skiën. Hij heeft al meer dan vijftig afleveringen van zijn podcast ParaWatcher online staan.

Je vindt ze op parawatcher.nl

2. A Winning Mindset

De Engelstalige podcast ‘A Winning Mindset’ ligt in het verlengde van de podcast van Robin Wubben. Dit is namelijk de officiële podcast van de Paralympische Spelen. Paralympische atleten vertellen hier hun krachtige en vooral inspirerende verhalen die veel verder gaan dan sport. Er zijn nu al twee seizoenen om te beluisteren.  

Je vindt de podcast op paralympic.org

3. Camino NL

In de podcast 'Camino NL' hoor je verhalen van pelgrims, mensen die de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella afleggen. Daar zitten ook pelgrims met een beperking tussen. Zo vertelt Laura Feenstra in een aflevering uit 2021 hoe zij deze bijzondere tocht maakte in haar rolstoel. Ze vertelt niet alleen over de tocht zelf, maar ook over de vele ontmoetingen onderweg. In een andere aflevering vertelt Ad Hermans over zijn pelgrimstocht van Haarlem naar Santiago met zijn handbike. Je kunt de afleveringen vinden via onderstaande links:

4. Abnormally Funny People

Heb je zin in een beetje humor? Dan is de Engelstalige podcast ‘Abnormally Funny People’ zeker een aanrader. Deze podcast wordt gemaakt door Britse comedians met en zonder beperking.  Ze zijn hier in 2005 mee begonnen volgens een vast recept: vier tot zes comedians met een beperking bespreken met een goede scheut Britse humor het leven met een beperking. Elke maand schuift ook een bekende gastcomedian aan die ook zijn kijk op beperkingen geeft. Van deze podcast zijn 17 afleveringen gemaakt, die je hier kunt vinden.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: