Direct door naar content
Nieuw kleurrijk en inclusief kinderboek verschenen afbeelding nieuwsbericht

Nieuw kleurrijk en inclusief kinderboek verschenen

24 augustus 2023

Ieder kind zou zich in voorleesboeken moeten kunnen herkennen. Met dat idee heeft Ellen Brudet het inclusieve kinderboek ‘Nine & Mella – Bij ons Thuis’ gemaakt. In dit vrolijke verhaal doen kinderen van kleur en met een beperking wat alle kinderen doen: samen spelen!

Het kleurrijke kinderboek gaat over Nine en Mella. Deze tweeling heeft een Nederlandse moeder en een Surinaamse vader en op die roots zijn ze supertrots. Samen spelen zij met alle kinderen uit de buurt. Nines allerbeste vriendinnetje is Romy, die het syndroom van Down heeft. Samen hebben zij de grootste lol tijdens het spelen. Verder komen ze Mike ook vaak tegen, hij zit in een rolstoel. En dan heb je ook nog Lin, die van Aziatische afkomst is, en Benthe, die heel veel sproetjes heeft.

‘Nine & Mella – Bij ons thuis’ is zo een vrolijk voorleesboek over kinderen die samen spelen in een buurt vol kleur en diversiteit, waarin een plekje is voor iedereen.

Inclusieve speelgoedwinkel

Het boek is gemaakt door Ellen Brudet die ook oprichter is van Colourful Goodies. In die winkel verkoopt zij allerlei inclusief speelgoed, zoals poppen met diverse huidskleuren. Ook maakte ze zelf poppen geïnspireerd op kinderen met het syndroom van Down, zodat die kinderen zich in hun pop kunnen herkennen.

Het boek is hier te bestellen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: