Direct door naar content
Blindentribune ADO Den Haag wil meer fans ontvangen afbeelding nieuwsbericht

Blindentribune ADO Den Haag wil meer fans ontvangen

07 november 2023

De ‘blindentribune’ van ADO Den Haag is al elf jaar een begrip in het stadion. ADO-fans met een visuele beperking hebben hier een eigen plek, waar ze met een koptelefoon naar het radioverslag kunnen luisteren. Bij elke thuiswedstrijd krijgen nu steeds vier bezoekers deze unieke ervaring. Gastheer Eric van der Weg zegt bij DenHaagFM dat hij hoopt meer slechtziende of blinde voetbalfans te kunnen verwelkomen.

Eric is al sinds de opening de vaste gastheer van de blindentribune. “Ik wil ze het gevoel geven dat ze welkom zijn en dat ze erbij horen”, vertelt hij aan DenHaagFM. Dat warme welkom heeft ervoor gezorgd dat een vaste groep naar elke thuiswedstrijd komt. “Het voelt inmiddels als een familie. Ik heb een hele goede band met de bezoekers en spreek ze ook buiten de wedstrijden om. Sommige mensen zijn niet blind geboren en kunnen zich dus heel goed inleven. Maar ook mensen die wel al hun hele leven blind zijn, genieten van de beleving. Het is prachtig om ze dan deze ervaring te bieden. De vreugde die mensen hebben, dat is echt onbetaalbaar.”

Iedereen welkom

Op de blindentribune krijgen alle bezoekers een radio met koptelefoon waarmee ze het radioverslag van Den Haag FM en Radio West kunnen beluisteren. Zo horen zij precies wat er gebeurt op het veld. Op die manier kunnen nu bij iedere wedstrijd vier vaste ADO-fans met een visuele beperking van een mooi potje voetbal genieten. Als het aan Eric ligt kan hij meer bezoekers op de blindentribune verwelkomen. “We zouden het heel erg leuk vinden als we nog meer mensen deze mooie ervaring kunnen geven. Ik hoop dat we in de toekomst uit kunnen breiden naar twintig personen. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, iedereen is van harte welkom.”

Bekijk ook dit item van DenHaag FM:

Meer blindentribunes

ADO Den Haag is zeker niet de enige voetbalclub met een blindentribune. Ook bij wedstrijden van Nederlands elftal, AZ, Ajax, FC Utrecht, Feyenoord, SC Heerenveen, NEC Nijmegen, PEC Zwolle en PSV zijn speciale tribunes ingericht voor bezoekers met een visuele beperking. En ook buiten het voetbal kun je als blinde of slechtziende met audiodescriptie de wedstrijd volgen. Dat kon bijvoorbeeld bij de Vueltastart in Utrecht vorig jaar en bij het ABN World Tennis Tournament (WTT) in Ahoy Rotterdam.

Bron: Den Haag FM

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: