Direct door naar content
Lilou (13): “Met opgeven bereik je niets” afbeelding nieuwsbericht

Lilou (13): “Met opgeven bereik je niets”

11 januari 2024

De Belgische Lilou Hens (13) was een talentvolle turnster op het onderdeel acrogym. De dromen die zij in haar sport had moest ze afgelopen jaar opgeven door een auto-ongeluk tijdens een vakantie in Zuid-Afrika. Lilou raakte daar tot haar middel verlamd. Ze kan niet meer lopen, maar toch staat ze optimistisch in het leven. Afgelopen jaar probeerde allerlei sporten uit die ze ook met haar beperking kan doen.

In de zomer van 2022 raakte Lilou en haar gezin betrokken bij een zwaar verkeersongeval. Tijdens hun reis door Zuid-Afrika reed een andere auto frontaal op hun in. Iedereen raakte zwaar gewond, maar Lilou was er het ergst aan toe. Even later bleek dat ze door het ongeluk tot haar middel verlamd is en een complete dwarslaesie heeft.

Nieuwe sporten

Toen vrij snel duidelijk werd dat Lilou niet meer zou kunnen lopen en dus ook haar geliefde sport acrogym nooit meer kan beoefenen, is ze na haar revalidatie op zoek gegaan naar andere mogelijkheden om te sporten. Zo positief en optimistisch als ze is vond ze 2023 daardoor ook een leuk jaar, zegt ze in een video bij HLN.be. “Ik heb veel nieuwe sporten gevonden. Nu doe ik aan skiën, wakeboarden, klimmen en ijshockey”, somt ze op. “Deze sporten zijn ook leuk. Het is misschien een beetje minder leuk dan acrogym, maar het is nog wel altijd leuk.”

Dromen

Het jaar had haar nog meer bijzondere momenten te bieden. Zo figureerde ze in video van de Belgische band Clouseau en maakte ze een wandeling met Koningin Mathilde. Lilou blijft verder nuchter over alles wat op haar af komt. Tegelijkertijd droomt ze wel groot: ze zou graag naar de Paralympische Spelen gaan. Ze is ambitieus en bereid om veel en hard te trainen. Stiekem hoopt ze dat de Spelen dan in Canada zijn. “Dat lijkt mij megaleuk!”

Positief

Het mag duidelijk zijn dat Lilou een voorbeeld van positiviteit is. “Opgeven is niet leuk om te doen, want daar ga je ook niets mee bereiken. Er is volgens mij maar één weg en dat is vooruit.”

Bron: HLN.be

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: