Direct door naar content
Dankzij buurtsportcoach Floor vond Lies haar sport: dansen! afbeelding nieuwsbericht

Dankzij buurtsportcoach Floor vond Lies haar sport: dansen!

11 januari 2024

Een sport vinden die helemaal bij jou past kan een hele zoektocht zijn. Lies (16) kan daar over meepraten. Samen met haar moeder heeft ze de afgelopen twee jaar allerlei sporten uitgekozen. Ze volgde verschillende proeflessen, maar steeds bleek die sport toch niet te zijn wat ze zocht. De doorbraak kwam toen ze via Uniek Sporten in contact kwam met buurtsportcoach Floor Wiemer. Zij bracht Lies op het idee om te gaan dansen!

Lies probeerde de afgelopen tijd van alles, zoals turnen en trampolinespringen. Ze vond die sporten leuk, maar toch was het nog net niet wat ze zocht. Toen moeder Janneke werd gewezen op Uniek Sporten ontdekte ze dat je via dit platform advies van een buurtsportcoach in je eigen regio kunt krijgen. Omdat Lies uit Heiloo komt kwam ze in contact met Floor Wiemer. Zij werkt als regio-coördinator aangepast sporten voor de gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.

Proefles

Na het eerste contact kwam Floor bij hen thuis kennismaken met Lies. “We hebben vooral gezellig gekletst. Zo kon ik vertellen welke sporten ik leuk vind en wat ik leuk zou vinden om te doen.” Met die informatie ging Floor aan de slag. Daarna hoefde Lies niet lang te wachten. “Twee weken later belde Floor dat ze een dansschool had gevonden waar ik een proefles mee mocht doen. We spraken af voor de zaterdag en toen zijn we samen naar de dansles gegaan. Floor bleef er de hele les bij.”

Goed geluisterd

Dat Floor erbij bleef was een goede zet, want daardoor was het al een stuk minder spannend voor Lies om aan de proefles mee te doen. Want was de groep wel leuk en was dansen wel wat ze ervan verwachtte? Maar Floor had haar goed ingeschat, ze vond de les dan ook superleuk: “Het is een erg leuke groep en na afloop doen we altijd een spelletje.” Na de proefles heeft Lies besloten definitief op dansles te gaan. “Floor heeft echt goed naar me geluisterd, ik ben blij dat ze deze dansschool voor me heeft uitgekozen. Nu heb ik eindelijk ook míjn sport gevonden, dat was zonder haar hulp niet gelukt!”

Tip

Lies en haar moeder zijn zoals je kunt lezen erg enthousiast over het advies wat ze via Floor kregen. Ze hebben daarom ook een tip voor andere kinderen met een beperking: “Geef nooit op met zoeken. Er is altijd een sport die bij je past!”

Zoek jij ook een sport? Kijk dan eens in de Sportzoeker voor het complete aanbod. Wil je meer advies op maat? Neem dan contact op met de buurtsportcoach uit jouw gemeente. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: