Direct door naar content
TV-tip: Kris Switser in speciale reis-JZHMH afbeelding nieuwsbericht

TV-tip: Kris Switser in speciale reis-JZHMH

22 februari 2024

Hoe is het om je in rolstoel per trein door Europa te reizen? Die vraag wordt beantwoord in een speciale reisspecial aan het einde van het 23e seizoen van het BNNVARA-programma Je Zal Het Maar Hebben. Emma Wortelboer, de nieuwe presentator van deze reeks, gaat dan in een rolstoel op stap met Kris Switser.

Het nieuwe seizoen van JZHMH is al op 31 januari begonnen en leverde elke week weer afleveringen op vol inspirerende verhalen van jongeren met een beperking of aandoening. Vorige week kon je bijvoorbeeld zien hoe Jules hard traint om met één arm militair te kunnen blijven. Emma en Jules deden ook allebei een rondje op de stormbaan.

Reisspecial

Op 20 maart eindigt deze reeks met een speciale laatste aflevering over reizen met een beperking. Emma gaat dan met Kris Switser mee op reis. Kris heeft het Ehler Danlos Syndroom en is daardoor afhankelijk van een rolstoel. Dit weerhoudt haar er echter niet van de wereld te zien. In haar eentje reist ze al anderhalf jaar door Europa met de trein. Emma gaat met haar mee op avontuur.

Voor Kris op wereldreis ging, had ze een andere belangrijke ontdekking gedaan: rolstoeldansen. Ze vertelde ons in dit interview enthousiast hoe zij de stoute schoenen aantrok en met open armen bij een dansschool werd ontvangen. “Ik wilde het gewoon weer proberen, want ik miste het dansen heel erg. En het ging gelijk zo goed dat ik nooit dingen aan heb hoeven passen aan de danspassen. Ik ga vanzelf mee. Het gaat veel makkelijker dan het lijkt.”

JZHMH Junior

Bij de nieuwe serie Je Zal Het Maar Hebben Junior krijgen we ook veel sport te zien. Zo doet presentator Raïsha aan blindenvoetbal met Mads, die geboren is zonder ogen. En met Nynke gaat ze framerunnen! ‘Je Zal Het Maar Hebben Junior’ is vanaf zondag 11 februari wekelijks om 19.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO Zapp.

Je Zal Het Maar Hebben is wekelijks te zien op woensdag om 21.20 op NPO 3 en op NPO Start.

Foto's: BNNVARA / SimpelZodiak

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: