Direct door naar content
Nederland strijdt voor het eerst mee op EK Amputatievoetbal afbeelding nieuwsbericht

Nederland strijdt voor het eerst mee op EK Amputatievoetbal

03 juni 2024

De oranjekoorts komt al langzaam op gang voor de start van het EK voetbal in Duitsland over twee weken. De oranje vlaggetjes, mutsen en schmink kun je deze week al van zolder halen, want Nederland komt in actie bij het Europees Kampioenschap Amputatievoetbal in het Franse Evian. Dit toernooi is afgelopen zaterdag begonnen en duurt nog tot zaterdag 8 juni.

Voor het Nederlands Amputatievoetbalteam is dit EK extra bijzonder, want het is voor het eerst dat ze meedoen aan zo’n groot eindtoernooi. De Nederlanders hebben voor dit EK wel gelijk een zware loting in Groep B met Engeland, Italië en Georgië. Deze drie landen hebben vorig jaar in de Nations League hun groep gewonnen. Nederland kwalificeerde zich vorig jaar op dezelfde manier als de tegenstanders. De zege in de Nations League groep werd groots gevierd, zoals je op de foto boven dit artikel kunt zien.

Doel: kwartfinales

Met het EK-ticket op zak kon het Nederlands team zich dit voorjaar nog goed voorbereiden. Tijdens het drielandentoernooi had oranje de mogelijkheid om kennis te maken met Polen en Italië. Engeland en Georgië zijn nieuwe tegenstanders.

Bondscoach Adri van Ingen liet vooraf weten uit te kijken naar een mooi en zwaar toernooi. “Tijdens het drielandentoernooi kwamen we conditioneel te kort. De afgelopen maanden hebben we hier nog hard op getraind. Het zou mooi zijn als we ons weten te plaatsen voor de kwartfinales.”

Volg de wedstrijden

De groepsfase is voor Nederland zondag al begonnen met een wedstrijd tegen Italië. Vandaag staat de wedstrijd tegen Italië op het programma en dinsdag de pot tegen Georgië. Wil je deze wedstrijden volgen? Dat kan via de livestream op Facebook.

Amputatievoetbal iets voor jou?

Denk jij nu: dit wil ik ook! Kijk dan op de pagina over amputatievoetbal voor alle informatie en de locaties waar jij deze gave vorm van voetbal kunt doen.

Foto: Stichting Amputatievoetbal Nederland

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: