Direct door naar content
De crowdfundteller: al ruim 2,3 miljoen euro opgehaald! afbeelding nieuwsbericht

De crowdfundteller: al ruim 2,3 miljoen euro opgehaald!

07 juni 2024

Ken jij Uniek Sporten Crowdfunding al? Via dit platform maken we het mogelijk dat iedereen kan sporten. Organisaties zonder winstoogmerk kunnen namelijk zo een eigen crowdfundingpagina starten om geld op te halen voor sportrolstoelen, het organiseren van een G-sporttoernooi of een andere activiteit. Met de crowdfundteller laten we zien hoeveel geld door alle projecten samen sinds de start in 2021 al is ingezameld. Dat totaalbedrag staat nu na drie jaar al op: € 2.374.919,32!

Uniek Sporten Crowdfunding is opgezet als een laagdrempelige manier om sportclubs op weg te helpen bij de vele mooie initiatieven voor aangepaste sport. Bij dit soort projecten zijn behalve enthousiasme financiële middelen ook hard nodig. Met Uniek Sporten Crowdfunding heb je dat geld zo binnen. Het opzetten van zo’n crowdfunding is gratis, heel erg makkelijk en je begint al met een kickstart: vanuit Fonds Gehandicaptensport krijgt ieder goedgekeurd project namelijk al 20% van het benodigde bedrag. Hier lees je hoe je eenvoudig in drie stappen je crowdfundingproject aanvraagt.

Afgeronde projecten

Het succes van Uniek Sporten Crowdfunding is natuurlijk terug te zien in het totaalbedrag van 2,3 miljoen euro. Nog duidelijker wordt het als je gaat kijken wat met dat bedrag is bereikt. Daarom doen we even een greep uit de onlangs afgeronde projecten:

GvoorG

Stichting GvoorG is een vrijwilligersorganisatie die golf mogelijk maakt voor mensen met een beperking. Een belangrijke activiteit van deze stichting is de GvoorG competitie voor golfers met allerlei beperkingen. De resultaten na acht wedstrijden op verschillende banen leveren de winnaars op. Maar bij GvoorG is iedereen een winnaar. Met Crowdfunding haalde GvoorG 2185 euro op om die competitie te kunnen voortzetten.

ARC Heitingatoernooi

Op het Heitingatoernooi van s.v. ARC komen ieder jaar zo’n 2000 pupillen af. Bij de zeventiende editie dit jaar konden ook pupillen met een beperking meedoen aan het voetbaltoernooi. Met de crowdfundingpagina haalde de club uit Alphen aan den Rijn 1000 euro op om deze jonge voetballertjes met een beperking een wedstrijd te laten spelen. Zij kregen ook een lunch aangeboden en konden nog even losgaan op het Funpark.

Onbezorgd duofietsen

Crowdfunding kan ook worden ingezet om een hulpmiddel aan te schaffen. Woonzorginstelling Vilente heeft zo een duofiets kunnen financieren voor de locatie Het Beekdal in Heelsum. Dit woonzorgcentrum is gespecialiseerd in mensen met een lichamelijke beperking of dementie. De meeste bewoners kunnen niet meer zelfstandig fietsen. Door de duofiets kunnen zij weer genieten fietstochtjes: ze zijn buiten, krijgen één-op-één aandacht en ze zijn in beweging.

Aanschaf nieuw paard

De paardensport is altijd populair geweest onder sporters met een beperking. Dat merken ze ook bij Stichting de Zwartendijkruiters uit Kampen. Door de sterke groei de afgelopen drie jaar van 34 naar 85 ruiters werden de paarden te intensief ingezet. De stichting zette daarom een crowdfundingpagina op om nieuwe paarden aan te schaffen. Het benodigde bedrag van 2000 euro was zo binnen.

Ook financiering nodig?

Deze mooie projecten gingen je de afgelopen maand al voor. Heeft jouw club ook financiële ondersteuning nodig? Wacht dan niet en start vandaag nog met de aanvraag van een crowdfundingproject. Hier kun je direct starten.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: