Direct door naar content
5x zomersporten om gelijk te proberen! afbeelding nieuwsbericht

5x zomersporten om gelijk te proberen!

21 juni 2024

Het weer begint nu echt zomers te worden, dus dat betekent dat je lekker veel buiten kunt sporten! In de zomermaanden zijn ook meer sporten mogelijk met een beperking. Ben je benieuwd wat je morgen al kunt proberen? Bekijk dan onze 5 tips hieronder:

Suppen

Suppen is natuurlijk een ultieme zomersport! ‘Standup Paddling’, waar Sup de afkorting van is, komt niet voor niets uit Hawaii. Bij deze toffe watersport sta je op een plank en beweeg jezelf vooruit met een lange peddel. Als het je lukt te blijven staan kan dit iets rustgevends hebben. Het balans houden zorgt ook nog dat je je hele lichaam traint. Omdat we in Nederland veel water hebben, kun je deze sport overal uitproberen. Kijk op de pagina over suppen voor meer informatie.

Kanovaren

Op hetzelfde water kun je ook gaan kanovaren. Dat is een hele laagdrempelige manier om natuurgebieden zoals de Biesbosch of in Friesland te verkennen. Op dat soort plekken vind je vaak ook locaties om een kano te huren, en vaak kun je ook nog een extra uitleg krijgen tijdens een lesje. Ga voor meer informatie naar de pagina over kanovaren.

Waterskiën

Ben je op zoek naar wat meer snelheid en sensatie? Dan geeft waterskiën misschien wel de kick die jij zoekt. Bij waterskiën sta je op ski’s en word je door een speedboot of een kabelbaan over het water getrokken. Dit kan zeker ook met een beperking, bijvoorbeeld met één been of met een speciale zitski. Lees meer over de mogelijkheden op de pagina over waterskiën.

Wandelen

Blijf je liever op het droge en doe je het ook graag wat rustiger aan: dan is wandelen jouw zomersport. Dit kan natuurlijk het hele jaar door, maar zeker in deze maanden is dit extra mooi als alles mooi groen is en in bloei staat. Je kunt in de buurt wandelen of juist ergens waar je het nog niet kent. Zo leer weer je nieuwe plekjes kennen. Wandelen kan ook in een rolstoel, dan heet het rolstoelwandelen. Ken je ons ebook met rolstoelroutes al? 

Jeu de Boules

Wie naar Frankrijk op vakantie gaat kan niet om deze sport heen: jeu de boules. Maar ook in Nederland wordt deze sport steeds populairder met aangelegde banen in wijken en parken. Dit is ook een hele leuke sport om samen te doen. Er is altijd wel een manier om de bal te gooien, ook als je in een rolstoel zit. Combineer het met een picknick of een barbecue en je zomergevoel is compleet!

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan in de Sportzoeker voor het complete overzicht met meer dan 173 sporten!

Foto: Shutterstock

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: