Direct door naar content
Nooit meer last van vieze geurtjes in je sportkleding afbeelding nieuwsbericht

Nooit meer last van vieze geurtjes in je sportkleding

19 januari 2018

Wat kunnen sportschoenen toch stinken! En ook de geur in je sportkleding kan erin blijven hangen. Soms ruik je het nog als je een schoon sportshirtje uit de kast pakt. Tijd om daar mee af te rekenen.

Vocht en zweet: dat zijn de boosdoeners voor je sportkleding en schoenen.
Ook als je buiten in de regen hebt gesport kan je kleding lang vochtig blijven en afstotelijk gaan ruiken. Door dat vocht wordt het een broedplaats voor bacteriën in je kleding en schoenen.

Voor sportschoenen zijn er speciale geurzakjes te koop die ervoor zorgen dat die ideale leefomgeving voor bacteriën minder aantrekkelijk wordt. Die zakjes doe je na het sporten in je schoenen en 's nachts doen ze hun werk. De volgende dag zijn je schoenen droog en ruiken ze lekker fris.

Geurzakjes zijn ook voor je sportkleding te gebruiken, maar deze tips werken misschien nog wel beter.

  1. Gooi natte sportkleding niet op een hoopje op de vloer of in een wasmand. Hang de verschillende kledingstukken uit tot ze droog zijn of gooi ze direct in de wasmachine.
  2. Wist je dat er ook wasmiddelen te verkrijgen zijn speciaal voor sportkleding? Die wasmiddelen gaan als geen ander de zweetlucht te lijf.
  3. Heb je nog steeds het idee dat je kleding stinkt? Gebruik dan een wondermiddel dat je overal kunt kopen: natuurazijn of schoonmaakazijn. Week je sportkleding minimaal een paar uur (een hele nacht mag ook) in een teil met azijn. Het kledingstuk moet helemaal doordrenkt zijn. Spoel het kledingstuk goed uit onder de kraan en was het daarna zoals gebruikelijk in de wasmachine. Vergeet niet de kleding na het wassen meteen uit de wasmachine te halen en goed uit te hangen.
  4. Schoonmaakazijn is trouwens sowieso goed voor je was. Het heeft eenzelfde werking als veel duurdere wasverzachters, haalt geurtjes uit de vezels van de stof en houdt de kleuren feller. Een klein scheutje in het wasverzachterbakje bij je gewone wasmiddel zorgt al voor een enorm verschil.
  5. Was niet alleen donkere en lichte kleding apart, maar kies er als je last hebt van hardnekkige geurtjes ook eens voor om sportkleding gescheiden te wassen van andere kleding.
  6. Doe je sportkleding nooit in de droger! Dat is niet goed voor het materiaal.

Heb jij nog goede tips? Deel die dan met ons

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Ik wil anderen laten zien wat mogelijk is”

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×