Direct door naar content
Vind voor jezelf de beste plek om te gaan fitnessen afbeelding nieuwsbericht

Vind voor jezelf de beste plek om te gaan fitnessen

05 februari 2018

Fitness is een populaire sport in Nederland. Het is een makkelijke manier om jezelf te trainen in specifieke spiergroepen of juist om aan je conditie te werken. Maar als je een beperking hebt: kun je dan naar een ‘gewone’ sportschool gaan of juist een sportschool voor sporters met een handicap?

Je wilt je natuurlijk niet speciaal voelen. Dus waarom zou jij met je beperking niet tussen sporters zonder beperking kunnen sporten? Zeker als je al weet wat je kunt en wat je wil doen in de sportschool kun je jezelf goed trainen.

Als je naar een reguliere sportschool gaat, dan is het verstandig om niet voor een budget-sportschool te kiezen waarbij je nog extra voor een schema of trainer moet betalen. Zeker als je een lichamelijk beperking hebt is het fijn als iemand met je meekijkt en tips geeft hoe je een oefening kunt aanpassen. Een beetje begeleiding is natuurlijk ook leuk, want een trainer motiveert je om net een stapje meer te doen.

Ben je op zoek naar goede begeleiding bij het fitnessen? Op verschillende plekken in Nederland zijn tegenwoordige speciale sportscholen voor jou als sporter met een beperking opgericht. Daar maakt het niet uit wat voor beperking je hebt, want experts zijn daar om je te begeleiden bij het sporten. Ook zijn de apparaten soms aangepast, zodat je ook vanuit een rolstoel aan gewichten kunt trekken.

Veel van dit soort speciale sportscholen zijn verbonden aan een revalidatiecentrum of een fysiotherapiepraktijk. Dat is alleen maar mooi voor jou, want daardoor begeef je je tussen de experts op het gebied van aangepast sporten.

Wil je liever niet alleen sporten? Ook dat is in dit soort speciale sportscholen geen probleem, want er worden vaak ook nog allerlei groepslessen aangeboden.

Benieuwd waar jij kunt fitnessen. Kijk dan hier.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Thijs van den End: “Maak de sprong in het diepe”

Webinars over gezonde leefstijl met een beperking

“Ik wil anderen laten zien wat mogelijk is”