Direct door naar content
Mike Lingen (22) verloor onderbeen en oor en blikt terug bij Jinek afbeelding nieuwsbericht

Mike Lingen (22) verloor onderbeen en oor en blikt terug bij Jinek

26 juni 2018

Mike Lingen (22) zat bij de top-10 van de wereld in de vechtsport jiu-jitsu en zou gaan afstuderen aan de sportacademie. Tot hij een ongeluk kreeg waardoor hij zijn onderbeen en een oor verloor. Bij Jinek vertelde hij zijn verhaal – en dat maakte veel indruk op kijkers.

Het ongeluk gebeurde toen hij 21 was. Hij liep op het station, struikelde en belandde onder een trein. De achterste twee wagons reden over zijn been heen. In eerste instantie leken niet alleen zijn been, maar ook zijn hersenen flink beschadigd. Hij raakte in coma en heeft zelf vrijwel niets van het ongeluk onthouden: “Het duurde een tijdje voor ik besefte wat er gebeurd was. Vier weken erna hebben mijn ouders iedere dag moeten zeggen dat ik mijn been kwijt was.”

Om te revalideren van zijn hersenletsel werd hij naar een afdeling gestuurd waar met name ouderen verbleven. Zelf blikt hij er lachend en met een goed gevoel op terug: “Eigenlijk was het hartstikke leuk. Net als bij je opa’s en oma’s, die vertroetelen je altijd.” Toch is het filmpje dat uit deze tijd komt confronterend om te zien: “Ik denk dat dit moment heel goed is om te beseffen dat ik in één jaar heel veel hebt bereikt.”

Herstellen ging met vallen en opstaan. Na een jaar wilde hij weer op wintersport, maar viel vlak daarvoor op zijn stomp. “Iedereen verklaarde me voor gek dat ik überhaupt wilde snowboarden. Ik had eigenlijk ook nog nooit gesnowboard, maar ik keek er zo erg naar uit. Ik dacht: ik heb er maar twee dagen last van, het komt wel goed.” Maar zijn vader moest hem helaas op vakantie komen ophalen. “Dat iedereen in die tijd voor me klaar heeft gestaan, daar ben ik zo dankbaar voor.”  

Over Mike is een documentaire gemaakt (‘Vechtlust’) door twee studenten journalistiek, die onder de indruk waren van zijn strijd.

Het hele interview van Mike bij Jinek kan je hier bekijken.


Bron: Jinek
Beeld: screenshot interview bij Jinek

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: